Sárgabarack vajas piskótaágyon
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mandula
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
17g vaj120 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0 kcal
-
39g sárgabarack17 kcal
Összesen
319
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
100g vaj717 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
0 kcal
-
231g sárgabarack103 kcal
Összesen
1911
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
11.9g vaj85 kcal
-
39.2g tojás49 kcal
-
10.7g cukor41 kcal
-
10.7g finomliszt39 kcal
-
0 kcal
-
27.5g sárgabarack12 kcal
Összesen
226
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 269.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 226 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 418 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 278 micro
Összesen
319
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 49.6 g
Zsír
-
Összesen 110.4 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1615.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 746 mg
-
Nátrium 428 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.7 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 433.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1355 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 887 mg
-
Retinol - A vitamin: 1136 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 2508 micro
-
β-crypt 250 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1668 micro
Összesen
1911
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 298 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
226
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg vaj
-
6 db tojás
-
6 ek finomliszt
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés
- Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, ha kész, további felhasználásig hűtőbe tesszük.
- A puha vajat habosra keverjük 6 ek cukorral, majd a tojások sárgájával.
- A sárgájás keveréket óvatosan a fehérjehabba keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet is.
- Vajazott-lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát, majd rászórjuk a felvágott sárgabarackot.
- Meghintjük fahéjas-cukorral.
- 180°-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (30-35 perc). Hidegen szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5141
- Feltöltés dátuma: 2013. július 15.
Ajánló
Szórjunk rá darabolt diót vagy szeletelt mandulát, úgy még finomabb. Nekem sajnos egyik sem volt itthon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mandula
35 recept
Érik a sárgabarack. Még kell neki 1 hét, hogy igazán finom legyen, de a hullott barackoknak hol is lenne jobb helyük, mint egy könnyű, nyári pitében?:)