Sárgabarack dzsem citrommal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
167g sárgabarack74 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
29g cukor113 kcal
-
10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
13 kcal
Összesen
214
kcal
- 1% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
2000g sárgabarack893 kcal
-
340g citrom52 kcal
-
350g cukor1355 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
40g befőtt tartósító154 kcal
Összesen
2570
kcal
- 1% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
72.5g sárgabarack32 kcal
-
12.3g citrom2 kcal
-
12.7g cukor49 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.4g befőtt tartósító6 kcal
Összesen
93
kcal
- 1% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 88.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.5 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 147.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 1696 micro
-
β-crypt 164 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
214
kcal
- 1% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1059.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 292 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 457 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 642 g
-
Cukor 594 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 1766.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1787 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 282 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 355 micro
-
β-karotin 20354 micro
-
β-crypt 1970 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1675 micro
Összesen
2570
kcal
- 1% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 38.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 737 micro
-
β-crypt 71 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
-
2 kg sárgabarack
-
2 db citrom
-
35 dkg cukor
-
3 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet fahéj
-
1 csomag befőtt tartósító
Elkészítés
- A barackot megmossuk, kimagozzuk, és 2x2 cm-es darabokra vágjuk. A citromokat alaposan megsikáljuk, és 0,5 cm-es karikákra szeleteljük.
- Egy nagyobb lábasba tesszük a barackot, hozzáadjuk a cukrot, összekeverjük, és kb. 10 percig állni hagyjuk.
- Mikor elkezdjük főzni a gyümölcsöt, hozzátesszük a citromkarikákat és a fahéjat.
- Óvatosan kevergetve, megfőzzük közepes lángon.
- Hozzáadjuk a dzsem kocsonyásítót, alaposan elkeverjük (de a citromkarikákat lehetőleg ne törjük össze), és forrón üvegekbe szedjük.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13357
- Feltöltés dátuma: 2011. július 27.
Ajánló
Vajas kenyérrel és forró teával a legjobb uzsonna.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ági78
149 recept
Anyukám citromkarikával készíti a sárgabarack-lekvárt. Ő is az Anyukájától tanulta, ahogy most én tőle. :) Emlékszem, a lekvárból mindig a citromkarikákat vadásztuk, így enélkül nem is az igazi. :D Én idő hiányában lekvár helyett dzsemet készítettem, de az illat és az íz ugyanaz. Természetesen, mint minden mást, a kajszidzsemet is rengeteg féle képpen el lehet készíteni. Ez egy gyümölcsösebb ízű variáció, és a citrom miatt fanyarabb is. Aki édesebben szereti, rakjon hozzá még cukrot, vagy kevesebb citromot karikázzon bele. Ez a mennyiség 3 db 720 ml-es és egy 500 ml-es üveghez lett elég. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/