Sajtos csirke 2.
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
769
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
3073
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
185
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68 g
Zsír
-
Összesen 51.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 375 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1832 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 451 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 784 mg
-
Nátrium 434 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 282.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 443 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 284 mg
-
Retinol - A vitamin: 432 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
769
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 272.1 g
Zsír
-
Összesen 206.9 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1499 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7328 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 279 mg
-
Kálcium 1805 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 353 mg
-
Foszfor 3135 mg
-
Nátrium 1735 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1130.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1771 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 87 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 1137 mg
-
Retinol - A vitamin: 1730 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 463 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 503 micro
Összesen
3073
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
-
4 db csirkemellfilé
-
5 dkg margarin
-
2 db tojás
-
4 dl tejföl
-
20 dkg sajt
-
provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk-borsozzuk, szárnyas fűszerrel megszórjuk és a margarinban hirtelen elősütjük.
- A szeleteket egy margarinnal kikent tűzálló tálba szorosan egymás mellé rakjuk és a sütésből visszamaradt zsiradékot ráöntjük.
- A tojást a tejföllel simára keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot.
- Az így kapott krémet a szeletekre halmozzuk és előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10757
- Feltöltés dátuma: 2010. június 20.
Ajánló
Petrezselymes újburgonya és görög saláta került köretként az asztalra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mivel vége a tanévnek, lányommal elhatároztuk, hogy amolyan szünidödős programként sokat sütünk-főzünk majd. Ez volt az első, amit elkészítettünk.