r
Nosalty Logó

Rozsos csicseri pohánkával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Rozsos csicseri pohánkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

áztatás

főzés

pirítás

gőzben pihentetés

töret készítése

Összesen 346 kcal
  • 15% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

áztatás

főzés

pirítás

gőzben pihentetés

töret készítése

Összesen 692 kcal
  • 15% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

áztatás

főzés

pirítás

gőzben pihentetés

töret készítése

Összesen 385 kcal
  • 15% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 346 kcal
  • 15% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 692 kcal
  • 15% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

áztatás

főzés

pirítás

gőzben pihentetés

töret készítése

Elkészítés

áztatás

  1. Előző nap este beáztatjuk a csicseriborsót, de minimum 3-4 órára, hogy meg szívja magát, a konzerv nem jó, mert túl puha.

főzés

  1. Az áztatólében, fedő alatt 20 percig főzzük a forrástól számítva. A fedő alá kerülnek a fűszerek, a friss bazsalikomlevelek (a szára is mehet), a darabka friss gyömbér és a kömény.

pirítás

  1. Leöntjük óvatosan a főzőlevet, hogy maradjon némi kömény rajta, kivesszük a gyömbérdarabkát és a bazsalikomszárat. Megsózzuk, szűz olívaolajon pirítgatjuk fedő alatt kis lángon, hosszú nyelű lábaskában a fedőt leszorítva, jól megrázva, időnként, kb. két perc, amíg felveszi az olajat.

gőzben pihentetés

  1. Zárjuk el alatta a tüzet, pár percig pihentessük.

töret készítése

  1. A pörkölt hajdinapelyhet és a rozspelyhet külön-külön meg kell töretni turmixgéppel zsemlemorzsa állagúra, és ezzel megszórva a csicseriborsót, hagyjuk a fedő alatt ehető hőmérsékletűre hűlni, hidegen is jó ízű marad.
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1065
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 05.

Ajánló

A hajdinapehely mindenképpen pörkölt legyen, ettől kapja meg azt a különleges ízt, amit még más ételben még nem éreztem, 5-10 másodpercre turmixgépben meg kell töretni, ugyanígy a rozspelyhet is megtörjük, ha zsemlemorzsa állagú, akkor jó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fogyózom vagy két hónapja, és kívánós lettem, mindig úgy érzem, hiányzik valami az étrendemből, ennék valamit, de nem tudom, mit, kísérletezgetek az ízekkel, ebből született meg ez a recept.

Hozzávalók

áztatás

főzés

pirítás

gőzben pihentetés

töret készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...