Roppanós spárga házi majonézzal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
125g zöldspárga18 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
500g víz0 kcal
-
6g majonéz29 kcal
Összesen
52
kcal
- 0% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
4g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
22g majonéz118 kcal
Összesen
207
kcal
- 0% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
19.8g zöldspárga3 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
79g víz0 kcal
-
0.9g majonéz5 kcal
Összesen
9
kcal
- 0% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 98% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 546.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 442 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 581.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 393 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 621 micro
Összesen
52
kcal
- 0% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 98% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2184.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 1769 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 2324.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 146 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1572 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2485 micro
Összesen
207
kcal
- 0% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 98% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 86.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 91.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
9
kcal
Hozzávalók
-
1 csomag zöldspárga
-
1 kávéskanál só
-
1 teáskanál cukor
-
2 l víz
-
2 ek majonéz
Elkészítés
- Fazékban vagy nagyobb serpenyőben felteszünk annyi vizet forralni, amennyi ellepi majd a spárgát teljesen. A vízbe tegyünk sót, cukrot (a mértéket a víz mennyiségéhez alakítsuk).
- Közben előkészítjük a spárgát. A végéből vágjunk le pár millimétert, nem kell 3-4 centiket, mint ahogy itt azt sokan írják, az pazarlás, mert akkor mi is maradna belőle? A végétől számítva kb. 3-4 cm hosszan a héját krumplihámozóval kicsit hámozzuk meg.
- Az így elkészített spárgát dobjuk a forró vízbe, majd főzzük 3 percig. Közben egy nagyobb tálban készítsünk hideg vagy jeges vizet, és a megfőtt spárgát rakjuk bele, hogy hirtelen lehűtsük, mert így marad meg a roppanós íze.
- Ha lehűlt, a fölösleges vizet itassuk fel róla, majd rakjuk tányérra, és locsoljuk meg házi majonézzel. Isteni!
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 29376
- Feltöltés dátuma: 2015. március 30.
Ajánló
Ne főzzük tovább, mert nem marad roppanós, hanem fonnyadt, így nem biztos, hogy tényleg ízleni fog, de persze így is meg lehet enni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nihonka
340 recept
Nagyon finom a főtt spárga, pillanatok alatt elkészül, akár egészséges köretként is tálalhatjuk húsételek mellé. Saját készítésű, finom majonézzel locsoltam meg, amely nagyon jól illett hozzá, Házi gyors majonéz cím alatt megtalálható a receptjeim között...