r
Nosalty Logó

Roppanós spárga házi majonézzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nihonka
Roppanós spárga házi majonézzal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 9 kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 98% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 52 kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 98% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2184.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    1769 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    2324.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2485 micro
Összesen 207 kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 98% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 9 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fazékban vagy nagyobb serpenyőben felteszünk annyi vizet forralni, amennyi ellepi majd a spárgát teljesen. A vízbe tegyünk sót, cukrot (a mértéket a víz mennyiségéhez alakítsuk).
  2. Közben előkészítjük a spárgát. A végéből vágjunk le pár millimétert, nem kell 3-4 centiket, mint ahogy itt azt sokan írják, az pazarlás, mert akkor mi is maradna belőle? A végétől számítva kb. 3-4 cm hosszan a héját krumplihámozóval kicsit hámozzuk meg.
  3. Az így elkészített spárgát dobjuk a forró vízbe, majd főzzük 3 percig. Közben egy nagyobb tálban készítsünk hideg vagy jeges vizet, és a megfőtt spárgát rakjuk bele, hogy hirtelen lehűtsük, mert így marad meg a roppanós íze.
  4. Ha lehűlt, a fölösleges vizet itassuk fel róla, majd rakjuk tányérra, és locsoljuk meg házi majonézzel. Isteni!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 29377
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 30.

Ajánló

Ne főzzük tovább, mert nem marad roppanós, hanem fonnyadt, így nem biztos, hogy tényleg ízleni fog, de persze így is meg lehet enni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Roppanós spárga házi majonézzal
Nihonka 340 recept

Nagyon finom a főtt spárga, pillanatok alatt elkészül, akár egészséges köretként is tálalhatjuk húsételek mellé. Saját készítésű, finom majonézzel locsoltam meg, amely nagyon jól illett hozzá, Házi gyors majonéz cím alatt megtalálható a receptjeim között...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...