r
Nosalty Logó

Ropogós sült csirke GastroHobbi konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Ropogós sült csirke GastroHobbi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 592 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2368 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 592 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.6 g

Zsír

  • Összesen
    164 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2946.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1623 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    764.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 2368 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét alaposan megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Kívül belül sózzuk, borsozzuk, majd mintha krémeznénk, alaposan bekenjük kívülről a kacsazsírral, és ismét sózzuk, borsozzuk.
  2. A pocakjába beletesszük a citromot, a fokhagyma gerezdeket, összekötözzük a lábát, és egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe fektetjük.
  3. 190 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeveréses fokozaton) oldalanként 30-30-30-30 percig sütjük.
  4. Mindig úgy sütjük, hogy az első 30 percnél a cicije pirul, aztán jöhet az egyik oldala, a másik oldala és végül a háta.
  5. Salátával, savanyúságokkal, ízlés szerinti körettel, forrón tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5697
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a sült csirkét... szépen megterítem az asztalt, telerakom mindenféle finomsággal, köretek, savanyúságok, igazi lakoma... és amit a legjobban szeretek, a sült csirkéhez sosem használunk evőeszközt, csak esszük és esszük... és már csak arra eszmélünk, hogy el is fogyott. Nálunk a sült csirke hagyományosan készül, semmi extra, csak só, bors... ami a titka, hogy nagyon finom ropogósra süljön a bőre... ...és akkor jöjjön a számunkra tökéletes recept...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...