r
Nosalty Logó

Ropogós sajtos gyorsan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ropogós sajtos gyorsan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tésztához

Kenés + szórás

Összesen 957 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tésztához

Kenés + szórás

Összesen 3829 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tésztához

Kenés + szórás

Összesen 408 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1600.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    609 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 957 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    286.5 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6401.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1286 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1153 mg
  • Nátrium
    3671 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2477 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 3829 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 408 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Kenés + szórás

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet megszitáljuk, hozzáadjuk a többi összes adalékot. Alaposan, a kéz melegétől lassan a vaj felenged, szépen meggyúrjuk. Amikor összeáll a tészta, becsomagoljuk, és betesszük egy éjszakára a hűtőbe. (Amikor vendégek vannak, elég 2-3 óra is a hűtőben.)
  2. Kivesszük a hűtőből, lisztezett deszkán 4-5 mm vastagra kinyújtjuk. A tésztát felvert tojással megkenjük, a lereszelt sajttal meghintjük.
  3. 1 cm x 10 cm-re felvágjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a feldarabolt kis rudacskákat. 180 fokos, légkeveréses sütőben 20 perc alatt megsütjük, amikor a sajt is megpirult, készen van.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 13162
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 16.

Ajánló

A sóval vigyázz! A sajt, amit használsz, lehet, az is sós. Ízlés szerint alakja lehet: rombusz, négyzet... fantáziádra bízom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy a családom, gyakran készítem el bablevesek, erősebb levesekhez. Igen kedvelt. A fiam akár egy tállal is bevisz a szobájába, a számítógép mellé!! :)

Hozzávalók

Tésztához

Kenés + szórás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...