r
Nosalty Logó

Ribizlis-málnás fagylalt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Ribizlis-málnás fagylalt
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

208
Kalória
9.9g
Fehérje
26.2g
Szénhidrátok
6.5g
Zsír
132.7g
Víz
135g
Koleszterin
6.7g
Rost
17.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 832 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    132.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 208 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1887.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    530.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1186 micro
Összesen 832 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk, és lehúzzuk a tűzről, amíg a három tojássárgáját kikavarjuk a cukorral. Ehhez mehet hozzá pár evőkanál meleg tej, folyamatos kevergetés mellett, végül az egészet visszaöntjük a többi tejhez, és óvatosan melegítjük a keveréket, amíg sodó állagú nem lesz. (Tulajdonképpen sodót készítünk. Akkor jó a krém, ha a fakanál hátoldalán csíkot húzúnk, és az megmarad). Ha kész van, hagyjuk kihűlni.
  2. A megmosott gyümölcsöket a sodóba öntjük, és az egészet botmixerrel összedolgozzuk.
  3. Tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a gyümölcsös krémbe keverjük. (Elhanyagolható lépés, de szerintem a végkifejletben sokat számít.)
  4. Fagylaltgép hiányában én formákba, dobozokba töltöttem az egészet, és a fagyasztóban óránként átkevergetve tároltam. Felhasználás előtt nem árt neki, ha keveset szobahőmérsékelten állni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Unokaöcsém úgy gondolta, elmegy és szed magának egy kis gyümölcsöt, amiből az lett hogy négy kiló málnával és ribizlivel tért vissza, amit mind nekem adott (imádom). És bár 300 km van közöttünk, édesanyám elhozta nekem a gyümölcsöket, én pedig a lehető leggyorsabban a legfinomabb módon szerettem volna elkészíteni. A felét persze nyersen ettem meg, hiszen úgy a legjobb, de a bogyós gyümölcs ilyen melegben gyorsan tönkre megy, ez pedig az abszolút kedvenc felhasználási mód egy jó kis pite mellett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodzabogyósorbet

Nem, ez nem áfonyafagylalt, de nem is erdei gyümölcsös: a szerény (és ingyen szedhető) bodza színezi szinte feketére a gombócokat, és tőle lesz ilyen karakteresen gyümölcsös a ...

Lakos Benedek

Szotyifagyi

Ha szeretitek az édes-sós desszerteket, akkor ezt a házi, napraforgómag-alapú fagylaltot imádni fogjátok, gyakorlatilag olyan, mintha a pisztáciafagyi olcsóbb, pikánsabb kistesója lenne. A ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!