Rebarbarás gin
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
277
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
3323
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 77.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 97.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
277
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 928.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 649 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 434 g
-
Cukor 407 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1168.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 220 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 458 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1275 micro
Összesen
3323
kcal
- 1% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 44.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
159
kcal
Elkészítés
A ginhez
- A rebarbarát megmossuk, és nagyjából 2-3 centis darabokra vágjuk. Egy nagy fazékban elkeverjük a cukorral, és hűtőbe tesszük. Legalább 1 éjszakát adjunk neki, de hagyhatjuk tovább is. A második nap után már készen is áll a bekeverésre.
- A cukros rebarbarát egy nagy, tiszta üvegbe tesszük, majd felöntjük a ginnel. Tegyük vissza a hűtőbe, és használjuk tetszés szerint. Az alkohol eláll a hűtőben, és minél tovább hagyjuk a rebarbarával ázni, annál erőteljesebb íze és színe lesz a ginnek.
- Készítsünk a ginből koktélt tonic vagy szóda felhasználásával. Sok jeget, citromkarikát és borókabogyót is tegyünk a pohárba.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 685
- Feltöltés dátuma: 2022. május 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
373 recept
Az önmagában is igen karakteres gin további fantasztikus ízeket kap a beleáztatott rebarbarától. Nevetségesen egyszerű recept, ami szinte elkészíti saját magát, nekünk csak várni kell rá. A belőle készült koktélok pedig egészen isteniek.