Rebarbarás eperszörp és lekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
861
kcal
- 0% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
3444
kcal
- 0% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 220.6 g
-
Cukor 212 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 266.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
861
kcal
- 0% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 806.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 352 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 149 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 882.2 g
-
Cukor 847 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1065.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 571 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 627 micro
Összesen
3444
kcal
- 0% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 37.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.4 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
161
kcal
Elkészítés
- Az epret kicsumázzuk, megmossuk. A rebarbarát megpucoljuk, megmossuk. A rebarbarát 2-3 centis darabokra vágjuk, az epret összetörjük.
- Beletesszük egy rozsdamentes lábosba, és belekeverünk 15 dkg kristálycukrot. 2-3 órát pihentetjük, majd feltesszük kevergetve főzni.
- Ha felforrt, akkor még 5 percet főzzük, majd szűrön átpasszírozzuk. Ami a szűrőn marad, abból lesz a lekvár. A léhez hozzáadunk 40 dkg cukrot, és kevergetve felforraljuk. 5 percig kevergetve főzzük, majd beletesszük a citromsavat. Még 1 percig főzzük, majd mikróban sterilizált, alaposan kimosott üvegekbe töltjük. Pár percre fejre állítjuk a gondosan lezárt üvegeket, majd száraz dunsztba tesszük 2-3 napra.
- A lekvárhoz való gyümölcshúst beletesszük a rozsdamentes lábosba, hozzáadjuk a 20 dkg cukrot, felforraljuk. 5 percig főzzük kevergetve, majd a 10 g citromsavat hozzáadjuk. Még 1 percig kevergetve főzzük, majd steril üvegekbe töltjük, gondosan lezárjuk, és fejre állítjuk pár percre. Száraz dunsztba rakjuk a szörpök mellé.
- A lekvár reggelire kenyérre kenve vagy süteményekbe nagyon finom, a szörpből pedig nagyon finom üdítőt kapunk buborékos vagy mentes vízzel hígítva.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5974
- Feltöltés dátuma: 2013. május 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
A rebarbara az egyik mániám. Így amikor csináltam a rebarbaraszörpöt, már megfogalmazódott a fejemben a gondolat a rebarbarás eperszörpről. Így elkészítettem, és mondhatom, hogy a szörp nagyon-nagyon finom!!!