Rántottával rakott paraj
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
491
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
1962
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 47 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 333 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 869.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 220.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1283 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 873 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 379 micro
-
Kolin: 223 mg
-
Retinol - A vitamin: 432 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10206 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22261 micro
Összesen
491
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.4 g
Zsír
-
Összesen 188.1 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1330 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3477.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 916 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 605 mg
-
Foszfor 896 mg
-
Nátrium 936 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 881 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5132 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 206 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 3492 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1517 micro
-
Kolin: 890 mg
-
Retinol - A vitamin: 1729 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40824 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89045 micro
Összesen
1962
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 345 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 235 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2745 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5988 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Aparajt megtisztítjuk, forró, sós vízbe vetjük, 5 perc után leszűrjük.
- A felvert tojásokból 3 dkg vajon kevés sóvallágy rántottát sütünk, éppen csak összeálljon.
- A többi vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a fokhagymát megtörve, nagyon enyhén pirítjuk.
- Kivajazott tepsibe terítjük a paraj felét, meglocsoljuk a fokhagymás vaj felével, enyhén sózzuk, borsot darálunk rá.
- Ráterítjük a rántottát, majd a paraj másik felét, lenyomkodjuk, meglocsoljuk a vaj másik felével, enyhén sózzuk, borsot darálunk rá.
- Forró sütőbenátsütjük.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6512
- Feltöltés dátuma: 2009. január 11.
Ajánló
Adhatjuk köretnek, különösen finom hal mellé. Sajttal a tetején remek előétel. Sültkrumplival könnyű vacsora.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Spenót variáció.