Rakott krumpli nyers krumpliból
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Coook
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
534
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
3199
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 42.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2152.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 285 mg
-
Nátrium 1609 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 214.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 270 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 336 micro
Összesen
534
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113 g
Zsír
-
Összesen 254 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1894 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12912.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 1145 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 1707 mg
-
Nátrium 9652 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.2 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1287.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1620 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 322 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 1354 mg
-
Retinol - A vitamin: 1596 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2014 micro
Összesen
3199
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 625.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 468 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A meghámozott krumplit vékonyra gyaluljuk vagy vágjuk. Amíg elkészülünk a többi hozzávalóval, hideg, jeges vízben tároljuk.
- A tojásokat keményre főzzük, és felszeleteljük.
- A kolbászt is felszeleteljük, a sütőtálat kiolajozzuk, a sütőt előmelegítjük.
- A tálba leteszünk kb 2 réteg krumplit, szorosan egymás mellé. Sózzuk, borsozzuk, majd befedjük egy réteg tojással, végül egy réteg kolbászkarikával. Az egészet bőségesen megkenjük tejföllel. Én egy kevés tejszínnel is meglocsoltam a biztonság kedvéért, és mert szeretem, ha szaftosabb a végeredmény, de ez nem kötelező.
- Így folytatjuk, amíg a végére csak egy krumpliréteg marad. Ezt teljesen befedjük tejföllel - a sózást sose felejtsük el -, és lefedve az előmelegített sütőbe tesszük kb 35 percre. Levesszük a fóliát, és további kb 25 perc alatt készre pirítjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 387
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 90
- Össznézettség: 82762
- Feltöltés dátuma: 2015. február 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Coook
73 recept
Amióta kipróbáltam, csak nyers krumpliból készítem. Így a krumpli beszívja a kolbász ízeit, és pusztán a tejfölben és a saját levében fő meg.