r
Nosalty Logó

Rakott karfiol hús nélkül (Rakott karfiol 2.)

5,0

1 ÉRTÉKELÉS37 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Muci
Rakott karfiol hús nélkül (Rakott karfiol 2.)
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

447
Kalória
6.6g
Fehérje
16.1g
Szénhidrátok
40.8g
Zsír
133.3g
Víz
143g
Koleszterin
2g
Rost
4.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1789 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3173.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    2869 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    163.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12694.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    11475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    533.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 1789 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1016.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    919 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

  1. A karfiol külső leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk, rózsáira szedjük és megmossuk.
  2. Egy nagy fazékban bő, kb 3 liter vízben, amit 3 teáskanál sóval ízesítünk, félpuhára főzzük a karfiolt. Ez forrástól számítva kb 20 perc.
  3. Közben a zsemlemorzsát az olajon világos barnára pirítjuk (- saját őrlésű zsemlemorzsa a legjobb!) .
  4. A tejfölt elkeverjük a tojással és fél teáskanál sóval.
  5. A karfiolt leszűrjük, ha túl sótlan lenne, pici sóval megszórjuk.
  6. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleszórjuk a zsemlemorzsa harmadát, erre rakosgatjuk a karfiol felét, amire rátördelünk egy kevés vajat és megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, majd ráterítjük a többi karfiolt.
  7. Meglocsoljuk a rakottast a tojással elkevert tejföllel, rászórjuk a maradék zsemlemorzsát és rátördeljük a megmaradt vajat.
  8. Előmelegített sütőben 220 C°-on kb 30 perc alatt átsütjük. Ha idő előtt nagyon pirulna a teteje, zsírpapírral lazán letakarhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Karfiol szinte egész évben kapható, de ősszel van a szezonja. Ilyenkor a legolcsóbb és a legfinomabb, mert a piacon ebben az időszakban biztos, hogy szabadföldit és hazait árulnak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!