Rakott karfiol hús nélkül (Rakott karfiol 2.)
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Muci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
447
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
700g karfiol70 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
28g só0 kcal
Összesen
1789
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
56g karfiol6 kcal
-
8g vaj57 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
4g zsemlemorzsa16 kcal
-
24g tejföl48 kcal
-
4.4g tojás6 kcal
-
2.2g só0 kcal
Összesen
144
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 40.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3173.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 2869 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 133.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 283 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 278 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
447
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 163.2 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 572 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12694.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 514 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 554 mg
-
Nátrium 11475 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 533.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1133 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 138 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 350 mg
-
Retinol - A vitamin: 1111 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 258 micro
Összesen
1789
kcal
- 4% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1016.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 919 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg vaj
-
2 ek napraforgó olaj
-
5 dkg zsemlemorzsa
-
1 db tojás
-
4 tk só
Elkészítés
- A karfiol külső leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk, rózsáira szedjük és megmossuk.
- Egy nagy fazékban bő, kb 3 liter vízben, amit 3 teáskanál sóval ízesítünk, félpuhára főzzük a karfiolt. Ez forrástól számítva kb 20 perc.
- Közben a zsemlemorzsát az olajon világos barnára pirítjuk (- saját őrlésű zsemlemorzsa a legjobb!) .
- A tejfölt elkeverjük a tojással és fél teáskanál sóval.
- A karfiolt leszűrjük, ha túl sótlan lenne, pici sóval megszórjuk.
- Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleszórjuk a zsemlemorzsa harmadát, erre rakosgatjuk a karfiol felét, amire rátördelünk egy kevés vajat és megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, majd ráterítjük a többi karfiolt.
- Meglocsoljuk a rakottast a tojással elkevert tejföllel, rászórjuk a maradék zsemlemorzsát és rátördeljük a megmaradt vajat.
- Előmelegített sütőben 220 C°-on kb 30 perc alatt átsütjük. Ha idő előtt nagyon pirulna a teteje, zsírpapírral lazán letakarhatjuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 85 alkalommal
- Receptkönyvben: 1173
- Tegnapi nézettség: 46
- 7 napos nézettség: 344
- Össznézettség: 427959
- Feltöltés dátuma: 2009. október 14.
Ajánló
Ez a hús nélkül készült rakott karfiol főételként, de natúr sültek mellé köretnek is kiváló.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Muci
175 recept
Karfiol szinte egész évben kapható, de ősszel van a szezonja. Ilyenkor a legolcsóbb és a legfinomabb, mert a piacon ebben az időszakban biztos, hogy szabadföldit és hazait árulnak.