Rakott karfiol füstölt sajttal és spenóttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
RAW
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
259
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
1000g karfiol100 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
160g tejföl317 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g spenót17 kcal
-
140g füstölt sajt459 kcal
Összesen
1546
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
60.2g karfiol6 kcal
-
13.2g tojás17 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
-
9.6g tejföl19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g spenót1 kcal
-
8.4g füstölt sajt28 kcal
Összesen
94
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 116.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 682 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1628 micro
Összesen
259
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 68.8 g
Zsír
-
Összesen 129.7 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 815 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1884.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 429 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 716 mg
-
Nátrium 501 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 698.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 846 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 214 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 415 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 468 micro
-
Kolin: 791 mg
-
Retinol - A vitamin: 503 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4091 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9767 micro
Összesen
1546
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 113.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 246 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 587 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
-
1 kg karfiol
-
4 db tojás
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
8 ek tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
14 dkg füstölt sajt
Elkészítés
- Sós vízben főzzük puhára a karfiolt.
- Keverjük össze a tojást az olajjal, tejföllel, sóval és a borssal.
- Tegyünk a jénai aljára 3 marék spenótot, öntsünk rá 1 dl-t a tojásos keverékből.
- Tegyük rá a karfiolt, kicsit le lehet nyomkodni, így egyenletes felületet kapunk.
- Ismét leöntjük 1 dl-el a tojásos keverékből.
- Tegyük rá a füstölt sajt felét, és megint öntsük le (1 dl).
- Fedjük be a három marék spenóttal, és öntsük a maradék (kb 2 dl) keveréket a tetejére.
- Közepes lángon kb 25 percig sütjük.
- Ekkor rátesszük a tetejére a 7 dkg sajtot, és kb 15-18 percig tovább sütjük.
- Hidegen-melegen salátával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 30×20×5
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 39 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3807
- Feltöltés dátuma: 2013. július 09.
Ajánló
Mindenkinek, aki szereti a karfiolt és a rakott ételeket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
RAW
137 recept
Már sokszor elkészítettem, egyszerű és nagyon finom.