r
Nosalty Logó

Rakott karfiol füstölt sajttal és spenóttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
RAW
Rakott karfiol füstölt sajttal és spenóttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1546 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    682 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1628 micro
Összesen 259 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    129.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1884.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    698.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    846 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    415 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    791 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4091 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9767 micro
Összesen 1546 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    587 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sós vízben főzzük puhára a karfiolt.
  2. Keverjük össze a tojást az olajjal, tejföllel, sóval és a borssal.
  3. Tegyünk a jénai aljára 3 marék spenótot, öntsünk rá 1 dl-t a tojásos keverékből.
  4. Tegyük rá a karfiolt, kicsit le lehet nyomkodni, így egyenletes felületet kapunk.
  5. Ismét leöntjük 1 dl-el a tojásos keverékből.
  6. Tegyük rá a füstölt sajt felét, és megint öntsük le (1 dl).
  7. Fedjük be a három marék spenóttal, és öntsük a maradék (kb 2 dl) keveréket a tetejére.
  8. Közepes lángon kb 25 percig sütjük.
  9. Ekkor rátesszük a tetejére a 7 dkg sajtot, és kb 15-18 percig tovább sütjük.
  10. Hidegen-melegen salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30×20×5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 39 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3807
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 09.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a karfiolt és a rakott ételeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már sokszor elkészítettem, egyszerű és nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...