r
Nosalty Logó

Rakott cukkini - Csibedinától

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Csibedina
Rakott cukkini - Csibedinától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 752 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3762 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2046.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    1764 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1812 micro
Összesen 752 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.6 g

Zsír

  • Összesen
    237.2 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10230.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    8821 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    816.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    818 micro
  • Kolin:
    624 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9061 micro
Összesen 3762 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyorsrizst a dobozon található utasítás szerint felrakjuk főni.
  2. A hagymát apró szeletekre vágjuk (én nem kockáztam, hanem feleztem és úgy vágtam vékony szeletekre), majd az olívaoljon üvegesre pirítjuk.
  3. A cukkinit megtisztítjuk (héját abban az esetben kell csak eltávolítani, ha megnyomva azt, nem érzünk rugalmasságot) és uborkaszeletelőn vékony szeletekre gyaluljuk, majd a hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, pici őrölt chilivel ízesítjük, majd némi vizet adunk hozzá, és készre pároljuk.
  4. A kolbászt felkarikázzuk és ropogósra sütjük.
  5. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és egy réteg rizst leterítünk, erre cukkinit rétegezünk, majd beborítjuk a ropogós kolbászkarikák felével. A rétegezést folytatjuk, míg el nem fogynak az alapanyagok, a lényeg, hogy a teteje cukkini legyen (néhány karikát hagyjunk meg a tojások tetejére is).
  6. A sütőt előmelegítjük, és berakjuk a hőálló tálat kb. 15 percre, amíg jól átforrósodik.
  7. Ha már elég forró a sütőben lévő rakott cukkini, a tetejére ütjük a 4 tojást és rárakunk pár kolbászkarikát.
  8. Visszarakjuk a sütőbe és 220°C-on addig sütjük, amíg a tojás meg nem sül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6421
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

A kertben termett kései cukkiniket begyűjtve és a hűtő tartalmát feltérképezve, ez a recept született meg a fejemben. Egyszerű és nagyon finom, kezdőknek is bátran ajánlom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...