Piskóta Bari Tündétől
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Bari Tünde
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
37g tojás46 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
13g cukor52 kcal
Összesen
147
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
440g tojás554 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
160g cukor619 kcal
Összesen
1755
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
57.9g tojás73 kcal
-
21.1g finomliszt77 kcal
-
21.1g cukor81 kcal
Összesen
231
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 26.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
147
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.2 g
Zsír
-
Összesen 38.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2008.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 939 mg
-
Nátrium 555 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 284.9 g
-
Cukor 162 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 314 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 620 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 1154 mg
-
Retinol - A vitamin: 620 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1976 micro
Összesen
1755
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 260 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
-
8 db tojás
-
16 dkg finomliszt
-
16 dkg cukor
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A tojásokat kettéválasztjuk, és először a sárgáját a fele adag cukorral kemény habbá verjük. Majd a tojásfehérjét a cukor másik felével tejfölsűrűségűre felverjük, majd a sárgájával elkeverjük óvatosan. Ha ez meg van, a lisztet 2-3 adagban bele szitáljuk és lassan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt, normál méretű, kerek formában, a hőfokot visszavéve 160 fokra 40-45 percig sütjük.
- Ha letelt az idő. akkor a tetejét meg kell nyomni egy picit. és ha nem csörög akkor teljesen átsült.
- Ha kivettük a sütőből, fordítsuk a formát egy sütőpapírral letakart tálcára vagy tepsibe fejjel lefelé, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4303
- Feltöltés dátuma: 2016. május 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Bari Tünde
2 recept
Soha nem sikerült a piskótakészítés, mindig kevert tésztát készítettem. Egy főzőiskola oldalán találtam ezt a receptet, amit azóta is használok, mert 100% a siker!! :)