r
Nosalty Logó

Pirított dödölle Dinától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dina79
Pirított dödölle Dinától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5703 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2226.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    1719 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 1141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.3 g

Zsír

  • Összesen
    180.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11131.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1493 mg
  • Nátrium
    8593 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    891 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    813.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 5703 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tisztított, felkockázott burgonyát egy nagyobb lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, hozzáadjuk a 2 ek sót, és puhára főzzük.
  2. A hagymákat megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, és forró olajban megpirítjuk.
  3. Amikor a burgonya megfőtt -a lábast a tűzön hagyva -, burgonyatörővel összetörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és alaposan elkeverjük. Kissé ragacsos, az edény falától elváló masszát kell kapnunk. Ekkor levesszük a tűzről.
  4. Egy teflon serpenyőben kevés olajat hevítünk. A masszából egy tányérra egy kis adagot ellapítunk, majd kanál segítségével a serpenyőbe szaggatjuk. Többször kevergetve, minden oldalát megpirítjuk. A műveletet addig folytatjuk, amíg a massza el nem fogy.
  5. A megpirult dödöllét összekeverjük a pirított hagymával.
  6. Tejföllel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13773
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régi időkben a "szegények eledele"-ként említették, de ez az állítás ma is megállja a helyét. Olcsó, könnyen elkészíthető és nem utolsó sorban laktató étel. Nálunk nagy kedvenc. Ha nincs időm arra, hogy kis adagokban serpenyőben pirítsam, egy kiolajozott tepsibe szaggatom az egész masszát, és előmelegített sütőben, többször kevergetve pirítom meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...