Pirított dödölle Dinától
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
160g burgonya92 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
4g só0 kcal
-
34g napraforgó olaj301 kcal
-
54g vöröshagyma20 kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
800g burgonya462 kcal
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
22g só0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
35.4g burgonya20 kcal
-
44.2g finomliszt161 kcal
-
1g só0 kcal
-
7.5g napraforgó olaj66 kcal
-
11.9g vöröshagyma4 kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.7 g
Zsír
-
Összesen 36.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2226.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 1719 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 178.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 162.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.3 g
Zsír
-
Összesen 180.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11131.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 343 mg
-
Kálcium 284 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 383 mg
-
Foszfor 1493 mg
-
Nátrium 8593 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 891 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 44 mg
Víz
-
Összesen 813.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 71 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 397 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 492.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 380 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 36 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Elkészítés
- A tisztított, felkockázott burgonyát egy nagyobb lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, hozzáadjuk a 2 ek sót, és puhára főzzük.
- A hagymákat megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, és forró olajban megpirítjuk.
- Amikor a burgonya megfőtt -a lábast a tűzön hagyva -, burgonyatörővel összetörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és alaposan elkeverjük. Kissé ragacsos, az edény falától elváló masszát kell kapnunk. Ekkor levesszük a tűzről.
- Egy teflon serpenyőben kevés olajat hevítünk. A masszából egy tányérra egy kis adagot ellapítunk, majd kanál segítségével a serpenyőbe szaggatjuk. Többször kevergetve, minden oldalát megpirítjuk. A műveletet addig folytatjuk, amíg a massza el nem fogy.
- A megpirult dödöllét összekeverjük a pirított hagymával.
- Tejföllel tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 15 perc
- Sütés ideje: 40 perc
Régi időkben a "szegények eledele"-ként említették, de ez az állítás ma is megállja a helyét. Olcsó, könnyen elkészíthető és nem utolsó sorban laktató étel. Nálunk nagy kedvenc. Ha nincs időm arra, hogy kis adagokban serpenyőben pirítsam, egy kiolajozott tepsibe szaggatom az egész masszát, és előmelegített sütőben, többször kevergetve pirítom meg.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!