Pirított dió
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 48% Zsír
Összesen
623
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 48% Zsír
Összesen
623
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 48% Zsír
- 5% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 50.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 603.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 264 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
623
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 48% Zsír
- 5% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 50.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 603.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 264 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
623
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 48% Zsír
- 5% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 47.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 558.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 4.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
578
kcal
Elkészítés
- A megpucolt diót néhány percig vízben forraljuk.
- A leszűrt diót cukorban meghempergetjük.
- Szétterítve legalább 2 órán át szárítjuk.
- Egy serpenyőben a vajat megmelegítjük, ebben addig kevergetjük a cukros diókat, míg a cukor rá nem karamellizálódik.
- Megszórjuk szezámmaggal és átforgatjuk a serpenyőben.
- Alufóliára borítjuk, a szemeket óvatosan szétválasztjuk egymástól.
- Sütés ideje: 2 perc
- Receptkönyvben: 609
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 73
- Össznézettség: 113421
- Feltöltés dátuma: 2010. december 22.
Ajánló
A karamellizálásnál érdemes vigyázni, mert hamar odaég. Szezámmag nélkül is nagyon finom. Az oldal szerint pléhdobozban hetekig eltartható, de itt még ez az eset nem fordult elő, így erről nem tudok beszámolni. :) Szerintem egész jó kis ajándékötlet karácsonyra. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Anyukámtól kaptam egy nagy szatyor diót. Felmerült az ötlet, hogy talán készíthetnék pirított diót, ha már annyira szeretem. A neten keresgélve ráakadtam erre a receptre, csak hát nekem nincsen se mogyoróolajam, se wokom. Tudom, hogy az általam közölt recept távolról se autentikus - emiatt félve is jelölöm be a kínai konyhát -, de ízre azért elég kellemes lett a végeredmény. :) (A diót azért forraljuk, hogy kioldódjon a keserűanyag a termést borító vékony hártyából.)