Pirított dió
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 48% Zsír
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 48% Zsír
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 48% Zsír
- 5% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 50.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 603.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 264 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 48% Zsír
- 5% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 50.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 603.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 264 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 48% Zsír
- 5% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 47.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 558.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 4.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Elkészítés
- A megpucolt diót néhány percig vízben forraljuk.
- A leszűrt diót cukorban meghempergetjük.
- Szétterítve legalább 2 órán át szárítjuk.
- Egy serpenyőben a vajat megmelegítjük, ebben addig kevergetjük a cukros diókat, míg a cukor rá nem karamellizálódik.
- Megszórjuk szezámmaggal és átforgatjuk a serpenyőben.
- Alufóliára borítjuk, a szemeket óvatosan szétválasztjuk egymástól.
Recept infó
- Főzés ideje: 5 perc
- Sütés ideje: 2 perc
Anyukámtól kaptam egy nagy szatyor diót. Felmerült az ötlet, hogy talán készíthetnék pirított diót, ha már annyira szeretem. A neten keresgélve ráakadtam erre a receptre, csak hát nekem nincsen se mogyoróolajam, se wokom. Tudom, hogy az általam közölt recept távolról se autentikus - emiatt félve is jelölöm be a kínai konyhát -, de ízre azért elég kellemes lett a végeredmény. :) (A diót azért forraljuk, hogy kioldódjon a keserűanyag a termést borító vékony hártyából.)
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!