r
Nosalty Logó

Petrezselymes vajjal göngyölt csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Petrezselymes vajjal göngyölt csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 596 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1193 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 596 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1633.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    625 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1193 kcal
  • 17% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet lefejtjük a csontról, és a 2 filét 2 tenyérnagyságú szeletre nyitjuk szét. Nem kell klopfolni, inkább legyen vastag.
  2. A szeleteket megsózzuk, borsozzuk.
  3. A vajat csak annyira olvasszuk meg, hogy a petrezselyemmel el tudjuk keverni. Ezt a vajas masszát kenjük a szeletekre. Tegyünk rájuk még egy-egy kis darabka sajtot, majd göngyöljük fel. Hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzíthetjük.
  4. A húsokat ezek után külön-külön tekerjük bele alufóliába.
  5. Az előmelegített sütőbe tegyük be, és 40 percig a fóliában süssük. A 40 perc eltelte után kivehetjük az alufóliából őket, és még 20 percig süssük. Mielőtt felvágjuk, pihentessük egy kicsit. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 1932
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, finom és még mutatós is :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...