r
Nosalty Logó

Pekándiós pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Júlia
Pekándiós pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

324
Kalória
4.5g
Fehérje
26.4g
Szénhidrátok
24g
Zsír
21.5g
Víz
73g
Koleszterin
3.5g
Rost
13g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3897 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 412 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    287.7 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    876 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2898.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    512 mg
  • Foszfor
    1433 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.4 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    257.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1138 micro
Összesen 3897 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 412 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először is a vajat elmorzsoljuk a lisztben, és annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. Figyeljünk, hogy kanalanként adjuk hozzá a vizet, mert nem kell sok belőle!
  2. Liszttel meghintett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, és beleegyengetjük egy piteformába, és levágjuk a felesleget. Ezután a hűtőbe tesszük egy 20 percre.
  3. A 20 perc leteltével alufóliával letakarjuk, hogy ne lógjon ki a tészta sehol, és szárazbabot vagy valami súlyokat helyezünk rá, hogy sülés közben ne púposodjon fel.
  4. 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig elősütjük, majd félretesszük.

A töltelékhez

  1. A töltelékhez először a pekándiókat apróbb darabokra vágjuk, és a sütőben egy kicsit megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Közben a tojásokat elkeverjük a juharsziruppal.
  2. Vízgőz fölött egy tálban felolvasztjuk a vajat, majd hozzáöntjük a tojásos keveréket, és továbbra is vízgőz felett tartva az edényt főzzük tovább a keveréket, de éppen csak annyira, hogy az egész felmelegedjen. Fontos, hogy ne főzzük túl, csak legyen meleg.
  3. Hozzákeverjük a keverékhez a pekándiót, jól összeforgatjuk, majd az egészet a piteformába öntjük.
  4. 180 fokos sütőben először 20 percig sütjük, majd megfordítjuk, és további 15 percen keresztül hagyjuk sülni. Sütés után nagyon fontos, hogy hagyjuk teljesen kihűlni, mert különben szét fog folyni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az egyik nap a piacon megláttam egy kevés pekándiót, már nagyon ki voltak fogyva a készletek, kb. 20 deka volt már csak, és tudtam, hogy otthon a hűtőben áll a juharszirup, és nem nagyon akar elfogyni. Mi más lett volna belőle, mint pekándiós pite? Amúgy is mindig ki akartam próbálni ezt az amerikai receptet, és most hétvégére eljött ennek is az ideje. Nem túlságosan egy fogyókúrás recept, de én ezen a hétvégén ennyit megengedtem magamnak (más kérdés, hogy utána irány az edzőterem).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!