Párizsi szelet tojásos krumplival
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 33% Zsír
Hús
-
267g sertéstarja496 kcal
-
167g sertészsír1503 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g só0 kcal
Tojásos krumplihoz
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 33% Zsír
Hús
-
1600g sertéstarja2976 kcal
-
1000g sertészsír9020 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g só0 kcal
Tojásos krumplihoz
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 33% Zsír
Hús
-
39.8g sertéstarja74 kcal
-
24.8g sertészsír224 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
-
3.7g finomliszt14 kcal
-
0g só0 kcal
Tojásos krumplihoz
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.7 g
Zsír
-
Összesen 203.8 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 474 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1196.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 685 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 317.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 283 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 415 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 340 g
Zsír
-
Összesen 1222.9 g
-
Telített zsírsav 470 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 543 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 143 g
-
Koleszterin 2842 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7176.3 g
-
Cink 57 mg
-
Szelén 549 mg
-
Kálcium 504 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 555 mg
-
Foszfor 4109 mg
-
Nátrium 1368 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 247.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1903.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 1698 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 78 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 2487 mg
-
Retinol - A vitamin: 419 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1312 micro
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 30.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Hozzávalók
Elkészítés
Hús
- A tarját megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük vagy letörölgetjük. Besózzuk és félretesszük, addig a krumplit megmossukés hajában feltesszük főni. Amíg a krumpli megfő, elkészítjük a rántott húst.
- A zsírt egy (lehetőleg teflon)lábosba beletesszük és felforrósítjuk.
- A tojásokat felütjük, megsózzuk és alaposan felverjük villával. A zsír forróságát 1-2 csepp tojással ellenőrizzük, ha azonnal feljön a felszínre, elég forró a zsír.
- Lisztbe, majd tojásba forgatjuk a hússzeleteket és a forró zsírba tesszük. Egyszerre annyit, hogy elmerüljön a zsírba, de ne érjenek egymáshoz.Csak addig sütjük, amíg a bundája picit megpirul, így megtapad a húson. Kiszedjükegy tányérba, ezt az összes hússal megcsináljuk.
- A hirtelen megsütött bepanírozott szeleteket visszatesszük a zsírba, lefedjük és takarékra vesszük.
- Kb. 30 perc után villával óvatosan megforgatjuk a szeleteket (ami alul volt, felülre kerüljön) teljes puhulásig sütjük/ pároljuk (kb. 45 perc).
- Ha puha a hús a fedőt levesszük, és csak addig sütjüktovább (magas hőfokon)a zsírban, míg a paníra megszokott színűre megpirul (kb. 10 perc). Alaposan lecsepegtetve kiszedjük és tálalásig melegen tartjuk.
- A zsírban lévőpanírmorzsákat hagyjuk leülepedni az edényben, majd a tiszta zsírt öntsük le róla. Kb. fél ujjnyit hagyjunk csak az edényben.
- A megfőtt krumplit megpucoljuk és belekarikázzuk a maradék zsírba. Megsózzuk, felforrósítjuk ésráöntjük a kimaradt tojást. Gyors kevergetéssel csak addig sütjük, amíg a tojás rátapad a krumplira, de nem keményedik meg.
Tojásos krumplihoz
- A megfőtt krumplit megpucoljuk és belekarikázzuk a maradék zsírba. Megsózzuk, felforrósítjuk és ráöntjük a kimaradt tojást. Gyors kevergetéssel csak addig sütjük, amíg a tojás rátapad a krumplira, de nem keményedik meg.
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1000 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 12478
- Feltöltés dátuma: 2013. január 12.
Ajánló
A kovászos uborkát favorizálom, de bármilyen savanyúval finom. A gyermek tejföllel is megkeni a sajátját és reszelt sajtot szór rá. Dőzsöl:)))
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hosszú évek óta így készítem a rántott húst. Nem szeretem a zsemlemorzsás megoldást, csak a karaj és egyéb szárazhúsok, és a sertésmáj esetében. Már most válaszolok:) : nem, nem szívja meg magát a hús zsírral. A hús puha és könnyű marad, a panír pedig kellemesen "roppanós", de nem kemény, mint a zsemlemorzsás panír esetében. Csirkeszárnyat májjal töltve is így készítem el, de a csirkecombot és a pulykacombot is. És amit még szeretek ebben az elkészítésben: nem megy pocsékba a maradék tojás, és a körettel együtt egy időben mindennel készen vagyok, nem egész 1 óra alatt. A szeletek nagyságától függően 6-8 főnek elegendő.