r
Nosalty Logó

Párizsi szelet tojásos krumplival

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gabys
Párizsi szelet tojásos krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Hús

Tojásos krumplihoz

Összesen 2244 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Hús

Tojásos krumplihoz

Összesen 13466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Hús

Tojásos krumplihoz

Összesen 335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    203.8 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1196.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    685 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    283 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 2244 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    340 g

Zsír

  • Összesen
    1222.9 g
  • Telített zsírsav
    470 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    543 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    143 g
  • Koleszterin
    2842 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7176.3 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    549 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    4109 mg
  • Nátrium
    1368 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1903.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    1698 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    2487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1312 micro
Összesen 13466 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

Hús

Tojásos krumplihoz

Elkészítés

Hús

  1. A tarját megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük vagy letörölgetjük. Besózzuk és félretesszük, addig a krumplit megmossukés hajában feltesszük főni. Amíg a krumpli megfő, elkészítjük a rántott húst.
  2. A zsírt egy (lehetőleg teflon)lábosba beletesszük és felforrósítjuk.
  3. A tojásokat felütjük, megsózzuk és alaposan felverjük villával. A zsír forróságát 1-2 csepp tojással ellenőrizzük, ha azonnal feljön a felszínre, elég forró a zsír.
  4. Lisztbe, majd tojásba forgatjuk a hússzeleteket és a forró zsírba tesszük. Egyszerre annyit, hogy elmerüljön a zsírba, de ne érjenek egymáshoz.Csak addig sütjük, amíg a bundája picit megpirul, így megtapad a húson. Kiszedjükegy tányérba, ezt az összes hússal megcsináljuk.
  5. A hirtelen megsütött bepanírozott szeleteket visszatesszük a zsírba, lefedjük és takarékra vesszük.
  6. Kb. 30 perc után villával óvatosan megforgatjuk a szeleteket (ami alul volt, felülre kerüljön) teljes puhulásig sütjük/ pároljuk (kb. 45 perc).
  7. Ha puha a hús a fedőt levesszük, és csak addig sütjüktovább (magas hőfokon)a zsírban, míg a paníra megszokott színűre megpirul (kb. 10 perc). Alaposan lecsepegtetve kiszedjük és tálalásig melegen tartjuk.
  8. A zsírban lévőpanírmorzsákat hagyjuk leülepedni az edényben, majd a tiszta zsírt öntsük le róla. Kb. fél ujjnyit hagyjunk csak az edényben.
  9. A megfőtt krumplit megpucoljuk és belekarikázzuk a maradék zsírba. Megsózzuk, felforrósítjuk ésráöntjük a kimaradt tojást. Gyors kevergetéssel csak addig sütjük, amíg a tojás rátapad a krumplira, de nem keményedik meg.

Tojásos krumplihoz

  1. A megfőtt krumplit megpucoljuk és belekarikázzuk a maradék zsírba. Megsózzuk, felforrósítjuk és ráöntjük a kimaradt tojást. Gyors kevergetéssel csak addig sütjük, amíg a tojás rátapad a krumplira, de nem keményedik meg.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12478
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 12.

Ajánló

A kovászos uborkát favorizálom, de bármilyen savanyúval finom. A gyermek tejföllel is megkeni a sajátját és reszelt sajtot szór rá. Dőzsöl:)))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hosszú évek óta így készítem a rántott húst. Nem szeretem a zsemlemorzsás megoldást, csak a karaj és egyéb szárazhúsok, és a sertésmáj esetében. Már most válaszolok:) : nem, nem szívja meg magát a hús zsírral. A hús puha és könnyű marad, a panír pedig kellemesen "roppanós", de nem kemény, mint a zsemlemorzsás panír esetében. Csirkeszárnyat májjal töltve is így készítem el, de a csirkecombot és a pulykacombot is. És amit még szeretek ebben az elkészítésben: nem megy pocsékba a maradék tojás, és a körettel együtt egy időben mindennel készen vagyok, nem egész 1 óra alatt. A szeletek nagyságától függően 6-8 főnek elegendő.

Hozzávalók

Hús

Tojásos krumplihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...