r
Nosalty Logó

Párizsi csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DrHouse
Párizsi csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 657 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 3937 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

Az öntethez

Összesen 421 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 657 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    274.3 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    950 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2283.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    1040 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.9 g
  • Cukor
    270 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2017 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1307 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 3937 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 421 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az étcsokit feldaraboljuk, és a margarinnal gőz fölött felolvasztjuk, folyamatos keverés mellett.
  2. Amikor szép sima, beleöntjük a cukrot, és pár percig még a gőz fölött keverjük. (1-2 perc)
  3. Ha kicsit meghűlt, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, és végül a lisztet.
  4. Kilisztezett formába öntjük, és előmelegitett sütőben sütjük. (20 perc sütés után nyitjuk ki először a sütő ajtaját.)
  5. Teljesen kihűtjük.
  6. Ez idő alatt az öntet hozzávalóit szintén fölolvasztjuk, és hűlni hagyjuk.
  7. Miután a torta teljesen meghűlt az öntetet ráöntjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 29479
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 24.

Ajánló

Vasárnap ebéd után... Vagy csak úgy, ha valami csokisra vágyunk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párizsi csokitorta
DrHouse 30 recept

Egy párizsi konyha titkai... a recept innen. A mandula a lányom ötlete volt. Mi 60 %-os étcsokival dolgoztunk, de a sima tortabevonó is megteszi. 20 cm átmérőjű lábosban sütöttük, az öntetből így sok lefolyt. Legközelebb gyömölcstorta sütővel próbálkozunk.

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...