r
Nosalty Logó

Parasztkenyér

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Akire
Parasztkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
235 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1940 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2602.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    1581 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 1940 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük az élesztőt kevés meleg vízbe és hagyjuk felfutni. A lisztet szitáljuk át és tegyük egy tálba, keverjük hozzá a sót és a felfuttatott élesztőt. Gyúrjuk össze közepes keménységű tésztává.
  2. A tésztához még önthetünk egy kevés vizet, ha nem elég lágy. Takarjuk le a tálat egy fóliával és hagyjuk a kenyértésztát állni, szoba hőmérsékleten 2 órán át. Amikor a tészta a duplájára nő, tele lesz apró kis buborékkal, dagasztás nélkül is. Takarjuk le a tésztát fóliával és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
  3. Másnap lisztes kézzel vegyük ki a tésztát a tálból, lisztezett deszkán formázzuk meg kerekre, majd egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral és szórjuk meg egy kis liszttel. Tegyük bele a kenyértésztát és hagyjuk állni 40 – 60 percig.
  4. Melegítsük elő a sütőt 235 fokra. A megformázott kenyérre tetszés szerint készítsünk bevágást, majd tegyük be sülni. Egy másik tepsibe tegyünk 1,5 pohár forró vizet és tegyük be ezt is a sütőbe. Süssük a kenyeret 45 percig, majd tegyük egy tányérra és hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 235 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 1563
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 24.

Ajánló

Ez az igazi parasztkenyér, ha egyszer megcsináltad, soha többé nem akarsz majd boltit venni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...