r
Nosalty Logó

Paradicsomos-uborkás csirkemell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Paradicsomos-uborkás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1229 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1189.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    294 micro
  • β-karotin
    1300 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    6947 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 615 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    142.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2379.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1501 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1323.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    588 micro
  • β-karotin
    2599 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 1229 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    879 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemell filét felkockázzuk, szárnyas fűszersóval megszórjuk és összekeverjük. Kevés olajon pirítjuk, majd még egy kevés fűszersót adunk hozzá (amíg egy kis színe nem lesz), és közepes lángon fehéredésig pirítjuk.
  2. A már piruló fűszeres csirkemellhez hozzáadjuk a felkockázott, kikapart belsejű paradicsomot és a felkockázott uborkát.
  3. A serpenyőt lefedjük, hagyjuk kicsit összeérni az ízeket. Ahogy levet ereszt a paradicsom és az uborka kissé pörköltes, lecsó szerű állaga lesz. Fedő alatt addig pároljuk így, amíg a csirke omlós, puha nem lesz. Aki sűrűn szereti, vegye le a fedőt, és lassú tűzön hagyja kicsit elfőni a levét.
  4. Spagetti tésztával és barna rizzsel is isteni kombináció! :) Jó étvágyat hozzá! :)
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2954
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkesalátának indult, csak a bevásárlásból hazaérve vettem észre, hogy kimaradt a salátaöntet. Itthon szokás szerint nem volt semmi, amivel helyettesíthettem volna... :) Gondoltam, ne vesszen kárba az alapanyag, úgyhogy feltaláltam magam. Mindig szerettem kísérletezni különböző ízekkel és összetevőkkel, miért is lett volna ez pont most másképp? :) A végeredmény ez a nagyon könnyen elkészíthető, MENNYEI finomság lett! :) Bátran ajánlom mindenkinek! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...