r
Nosalty Logó

Paradicsomos-bazsalikomos melegszendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Paradicsomos-bazsalikomos melegszendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A feltéthez

A pirítóshoz

Összesen 447 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A feltéthez

A pirítóshoz

Összesen 1342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A feltéthez

A pirítóshoz

Összesen 144 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1540.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    683 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    1238 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    1419 micro
Összesen 447 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4621.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1209 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    982 mg
  • Nátrium
    2050 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    629.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    729 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    298 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    3715 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    4257 micro
Összesen 1342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1113 micro
  • Lut-zea
    460 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

A feltéthez

A pirítóshoz

Elkészítés

A feltéthez

  1. Feltét: Felkarikázzuk a megmosott friss paradicsomot. Felszeleteljük a sajtot, kimegyünk a kertbe a friss bazsalikomért.
  2. Pirítós: összekeverjük a tojást, a tejszínt és a chilipasztát. (Sima csípős paprikakrém is jó bele!!). A kétnapos kenyérszeleteket egyik oldalon megmártjuk. (Ha puhábban szereted, akkor hagyd kicsit benne, hadd szívja meg magát.)
  3. Tepsibe sütőpapírt helyezünk, és rárakjuk a kenyereket, tojásos felével felfelé.
  4. Vékony szelet sajtot teszünk rá.
  5. Ráhalmozzuk a feltétet, rászórjuk a bazsalikomot, amit összetéptünk.
  6. Sütőbe tesszük, először alul felül sütjük 10 percig, majd légkeverésen 5 percig.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6890
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a kedvencem...:)

Hozzávalók

A feltéthez

A pirítóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...