r
Nosalty Logó

Paradicsommal rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Paradicsommal rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 958 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    631 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 320 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1485.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    767.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1894 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 958 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    933 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát alapos mosás után sós vízben félpuhára megfőzzük. Ha kész, lehúzzuk a héját és fél cm-es karikákra vágjuk. A paradicsomokat szintén felkarikázzuk.
  2. Egy tűzálló tálat a vaj felével vastagon kikenünk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, és itt-ott kirakjuk vele a tál alját. A paradicsomszeleteket és a burgonyakarikákat felváltva a tálba rétegezzük, és ízlés szerint sózzuk. Tetejére tesszük a maradék vajat.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, meghintjük reszelt sajttal, és csak annyi időre tesszük vissza, hogy a sajt épp csak ráolvadjon.
  4. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva melegen kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3132
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 25.

Ajánló

Bármilyen erős ízű sajttal készítve szintén nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsommal rakott burgonya
Lizinka_ 607 recept

Könnyű, de ízletes vacsorára vágyott a család. Minden hozzávaló kéznél volt, ezért ez készült. Olcsó, gyors, és még finom is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...