r
Nosalty Logó

Paradicsommal párolt csirkemell cukkini körettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Paradicsommal párolt csirkemell cukkini körettel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

párolt csirkemellhez

körethez

312
Kalória
30.4g
Fehérje
9.5g
Szénhidrátok
16.9g
Zsír
292.2g
Víz
91.3g
Koleszterin
2.5g
Rost
5.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

párolt csirkemellhez

körethez

Összesen 312 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

párolt csirkemellhez

körethez

Összesen 1245 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

párolt csirkemellhez

körethez

Összesen 86 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    292.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    2104 micro
Összesen 312 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2148.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1327 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1169 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    630 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    2250 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    8415 micro
Összesen 1245 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    536 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

párolt csirkemellhez

  1. A csirkemelleket szeletekre vágjuk, és enyhén besózzuk.
  2. A hagymát félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a margarint, és a hagymát üvegesre fonnyasztjuk rajta.
  3. Egy tűzálló tál aljába beleterítjük a langyosra hűlt hagymát, ráhelyezzük a csirkemelleket, és meghintjük őrölt borssal.
  4. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, és lehéjazzuk. Negyedekre vágjuk, majd kiszedjük belőle a magvas részt. A paradicsom darabkákat ráhelyezzük a húsra, és két evőkanálnyi vizet teszünk alája.
  5. A tálat betakarjuk egy darabka alufóliával, és előmelegített sütőben készre pároljuk a húst.

körethez

  1. A cukkiniból karalábévájó segítségével apró darabkákat vágunk. Teljesen kilyukasztjuk, egészen a magvas részig. (Ha hasábra vágjuk, a magvas részt ki kell kaparni.)
  2. Egy edényben vizet forralunk, sózzuk is enyhén, majd pár pillanatra beletesszük a darabolt cukkinit. Utána lecsepegtetjük róla a vizet.
  3. Egy serpenyőben (én teflont használok) felforrósítjuk az olajat, és beletesszük a cukkinit. Pár percig átkeverjük, és ráhintjük a petrezselymet. Ropogósnak kell maradnia!
  4. A csirkemelleket tányérokra tesszük, meghintjük gazdagon a hagymás szafttal. Ezután mellé tesszük a cukkini köretet, és úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 2 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Gyakran variálom nyárnak idején paradicsommal a sülteket, mert hamar megpuhulnak, és az ízük is másabb, mint a hagyományosan elkészített sült húsoké. Cukkiniből is gyakran készítek köretet. Most karalábévájót használtam, de ha sietek, hasábra vágom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!