adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1250g paradicsom225 kcal
-
0g szalicil0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
244
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
5000g paradicsom900 kcal
-
0g szalicil0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
977
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
99.6g paradicsom18 kcal
-
0g szalicil0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
Összesen
20
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 632.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 300 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1181.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 525 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 171 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1263 micro
-
β-karotin 5613 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 32163 micro
-
Lut-zea 1538 micro
Összesen
244
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2531.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 500 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 550 mg
-
Foszfor 1200 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 214.5 g
-
Cukor 151 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 4726 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2100 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 685 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 395 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 750 micro
-
Kolin: 335 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5050 micro
-
β-karotin 22450 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 128650 micro
-
Lut-zea 6150 micro
Összesen
977
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 50.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 94.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 447 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2563 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
20
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A paradicsomokat gondosan megmossuk, félbevágjuk és beletesszük egy befőzésre alkalmaslábasba.
- A levét egy kicsit kinyomkodjuk és alacsony hőfokon 2 órán keresztül főzzük. (néha megkeverjük)
- Paradicsom passzírozón átpasszírozzuk és az így kapott levet további 3 órán keresztül forraljuk.
- Ízesíthetjük sóval, borssal, cukorral. (ezt megtehetjük közvetlenül fogyasztás előtt is)
- Üvegekbe szedjük, tetejére 1 késhegynyi szalicilt tesszük és azonnal lezárjuk.
- Száraz dunsztba tesszük.
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 59431
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Fiaim körében azóta nagy kedvenc a paradicsomleves, amióta friss paradicsomból csinálom. Télen ezt nehezen tudnám kivitelezni, ezért minden évben július végén két napig paradicsom konzerváló üzemmé alakul a konyhám. A házi készítésű paradicsomlé össze nem hasonlítható az üzletben kaphatóval. Egész évben felhasználható leveshez, szószokhoz, töltött paprikához, vagy csak lehűtve ivóléként is nagyon finom.