r
Nosalty Logó

Papardelle sült pancettával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Papardelle sült pancettával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 740 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1481 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 323 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2145.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 740 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4290.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1363 mg
  • Nátrium
    1739 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1481 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A durumliszthez keverjük a sót és lassan adagolva a vizet, robotgépben gyúrjuk, míg ruganyos nem lesz.
  2. A tésztát folyamatosan lisztezve kinyújtjuk vékonyra, majd szélesmetéltet vágunk belőle.
  3. Lobogó sós vízben 2 perc alatt megfőzzük.
  4. Egy evőkanálnyi szarvasgombás olívaolajon a keskeny csíkokra vágott pancettát megpirítjuk. Ha megfőtt a tészta, a megpirított szalonnára szedjük, összekeverjük, tálaljuk. Esetleg egy kis extra adag szarvasgombás olajjal még meglocsolhatjuk (én így tettem). Parmezánforgácsokkal meghintjük.
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1680
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Papardelle sült pancettával
Évi néni 1830 recept

Ma tésztagyártó hangulatomban voltam, és családom minden tagjának más tésztaételt készítettem (így mulat egy magyar háziasszony). A minap egyik receptemhez szólt hozzá kedves szakácstársunk, Kis Mercedes, és ő adta az ötletet, hogy nagyon finom lesz a pancetta, ha ebben az olajban sütöm meg. Nem sokáig vártam a próbára. Ezúton is köszönöm Mercedesnek ezt a remek ötletet, valóban fenséges, de mégis egyszerű, gyors étel.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...