r
Nosalty Logó

Paneer - házi indiai tejsajt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Paneer - házi indiai tejsajt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 29% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 574 kcal
  • 29% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 574 kcal
  • 29% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 29% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1711.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    1179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 574 kcal
  • 29% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1711.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    1179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 574 kcal
  • 29% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a citromlé kivételével, az összes többi összetevővel felforraljuk, közben néha kevergessük, ne fusson ki.
  2. Ha felforrt, vegyük kis lángra és öntsük hozzá a citromlevet vagy ecetet. Ha nem kezd el kellőképpen túrósodni, nagyon keveset még adhatunk hozzá valamelyik savból. Közben kevergessük. Akkor jó, amikor a megmaradó savó egészen zöldessárga színűvé és tisztává válik. Ha túl sok savat teszünk hozzá, a sajtunk a végén morzsálódni fog.
  3. Amikor már kellőképpen kicsapódott, tiszta ruhába szűrjük át, majd ültessük szitára, és 1 órán át hagyjuk kicsepegni.
  4. Ezután kész, lehet szeletelni, fogyasztani.
  • Receptkönyvben: 316
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 37922
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 31.

Ajánló

pH besorolás: enyhén savasít Fontos, hogy amikor súlyt teszünk a sajtra, ügyeljünk, hogy az 1-2 kilónál ne legyen sokkal nehezebb, különben a sajt túlságosan tömör lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta szerettem volna már kipróbálni ezt a sajtot. Itthon is ismert, elkészítésének, ízesítésének számtalan módja létezik. És nagyon egyszerű, valamint gyors. Most az indiai fajtát a paneer-t vagy panirt próbáltam ki, köztudottan vonzódom a gasztronómiájukhoz. Fogyasztható frissen, grillezve, húsokba töltve - nem olvad. Sózni ugyan nem próbáltam, de lehet, hogy ráférne egy kicsit, mert elég jellegtelen az íze elsőre.  A belőle készült étel - mert hogy van olyan is - hamarosan felkerül. A neve palak paneer.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...