Paneer - házi indiai tejsajt
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
P.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 29% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
1000g tej560 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
2g garam masala0 kcal
-
0 kcal
-
14g menta10 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
574
kcal
- 29% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
1000g tej560 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
2g garam masala0 kcal
-
0 kcal
-
14g menta10 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
574
kcal
- 29% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
98.1g tej55 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
0.2g garam masala0 kcal
-
0 kcal
-
1.4g menta1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
Összesen
56
kcal
- 29% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.7 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1711.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 1179 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 505 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
574
kcal
- 29% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.7 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1711.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 1179 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 505 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
574
kcal
- 29% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 1 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
56
kcal
Hozzávalók
-
1 teáskanál garam masala
Elkészítés
- A tejet a citromlé kivételével, az összes többi összetevővel felforraljuk, közben néha kevergessük, ne fusson ki.
- Ha felforrt, vegyük kis lángra és öntsük hozzá a citromlevet vagy ecetet. Ha nem kezd el kellőképpen túrósodni, nagyon keveset még adhatunk hozzá valamelyik savból. Közben kevergessük. Akkor jó, amikor a megmaradó savó egészen zöldessárga színűvé és tisztává válik. Ha túl sok savat teszünk hozzá, a sajtunk a végén morzsálódni fog.
- Amikor már kellőképpen kicsapódott, tiszta ruhába szűrjük át, majd ültessük szitára, és 1 órán át hagyjuk kicsepegni.
- Ezután kész, lehet szeletelni, fogyasztani.
- Receptkönyvben: 316
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 37922
- Feltöltés dátuma: 2010. október 31.
Ajánló
pH besorolás: enyhén savasít Fontos, hogy amikor súlyt teszünk a sajtra, ügyeljünk, hogy az 1-2 kilónál ne legyen sokkal nehezebb, különben a sajt túlságosan tömör lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
P.
171 recept
Régóta szerettem volna már kipróbálni ezt a sajtot. Itthon is ismert, elkészítésének, ízesítésének számtalan módja létezik. És nagyon egyszerű, valamint gyors. Most az indiai fajtát a paneer-t vagy panirt próbáltam ki, köztudottan vonzódom a gasztronómiájukhoz. Fogyasztható frissen, grillezve, húsokba töltve - nem olvad. Sózni ugyan nem próbáltam, de lehet, hogy ráférne egy kicsit, mert elég jellegtelen az íze elsőre. A belőle készült étel - mert hogy van olyan is - hamarosan felkerül. A neve palak paneer.