adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
113g tejföl223 kcal
-
68g lilahagyma25 kcal
-
63g sonka86 kcal
-
75g trappista sajt264 kcal
Összesen
742
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
270g lilahagyma98 kcal
-
250g sonka345 kcal
-
300g trappista sajt1056 kcal
Összesen
2968
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
44.1g burgonya25 kcal
-
19.8g tejföl39 kcal
-
11.9g lilahagyma4 kcal
-
11g sonka15 kcal
-
13.2g trappista sajt47 kcal
Összesen
130
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37 g
Zsír
-
Összesen 45.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2354.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 638 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 480 mg
-
Nátrium 1137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 319.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 376 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 371 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
742
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 147.9 g
Zsír
-
Összesen 182.6 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9419.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 2551 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 314 mg
-
Foszfor 1921 mg
-
Nátrium 4546 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 176.7 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1278.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1503 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 170 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 240 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 1484 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
2968
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 414.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
-
10 db burgonya
-
450 g tejföl
-
3 közepes fej lilahagyma
Elkészítés
- A burgonyákat megfőzzük héjában.
- Hosszában vágjuk ketté és a belsejét kaparjuk ki úgy, hogy kb. 0,5 cm vastagon maradjon benne a húsa. A héját ne húzzuk le.
- A kikapart belseljéhez adjuk hozzá az apróra vágott lilahagymát és a sonkát vagy a szalonnát.
- Tejföllel egy krémes állagú masszát keverünk, majd visszatöltögetjük a kivájt burgonyába.
- A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
- Sütőben sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 334
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 17684
- Feltöltés dátuma: 2010. október 08.
Ajánló
Ajánlom köretként húsokhoz, de önálló ételként is megállja a helyét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy vásárban jártunk, ott kóstoltam először. Természetesen azóta nem lehet belőle eleget csinálni. Az én családom úgy szereti, ha a sajt kicsit rápirul.