r
Nosalty Logó

Pain au chocolat

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Flóra
Pain au chocolat
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

661
Kalória
11.3g
Fehérje
73g
Szénhidrátok
35.9g
Zsír
64.6g
Víz
136.6g
Koleszterin
3.5g
Rost
13.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 661 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 3964 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 661 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    215.7 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3255.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    972 mg
  • Nátrium
    1562 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.9 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    387.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1593 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1564 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 3964 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 349 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt összekeverjük. Beledolgozunk 3 dkg vajat, hozzáadunk 1 tojást és a vizet, majd tésztát gyúrunk belőle.
  2. A 18 dkg vajat 3 darabra osztjuk.
  3. A tésztát 25x50 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. A vaj egyharmadát apró darabokban eloszlatjuk a tészta kétharmad részén.
  4. A tészta vajmentes oldalát behajtjuk középre, majd ráhajtjuk a másik oldalát is. A széleit sodrófával összenyomjuk. A tésztabatyut elforgatjuk 90 fokkal. Kinyújtjuk, majd összehajtjuk. Fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  5. Amíg van a vajból, megismételjük a 3. és a 4. lépést (a pihentetést is).
  6. Ha a vaj elfogyott, a tésztát még kétszer kinyújtjuk, és összehajtjuk, majd 30 percre a hűtőbe tesszük.
  7. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és 12 darabra vágjuk.
  8. A csokit apróra daraboljuk, tizenkét részre osztjuk, és minden tésztadarab közepére teszünk belőle.
  9. A tésztákat felcsavarjuk. A végeit összenyomjuk, és a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük.
  10. Megkenjük őket tojással, és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Lassan már egy hónapja, hogy Franciaországban voltam. Kinéztem magamnak pár ételt, hogy majd itthon elkészítem. (A far breton-t és a croque monsieur-t itt meg is találtam, aminek örülök, biztos elkészítem nemsokára :) A sütit megkóstolta egy francia kajákhoz szakértőbb ember, mint én, és azt mondta, hogy finom, de az igazi kicsit lágyabb tésztájú. Úgyhogy majd még próbálkozom más receptekkel is, de ezt is érdemes kipróbálni, mert tényleg finom :) Ja, és valaki nem tudja annak a francia kalácsnak a receptjét, amit olyan zacskókban árulnak, mint itthon a szendvicskenyeret, és úgy is van felvágva? Megköszönném, mert az nagyon ízlett :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Csak semmi bóvli: 5 hely, ahol biztosan tökéletes húsvéti sonkát...

Ahányan vagyunk, annyi módon ünnepeljük a húsvétot, de egy valami nagyjából minden házban közös: az első, friss, tavaszi zöldek és a főtt tojás mellé húsvéti sonka is kerül az asztalra. Aki nem akar kockáztatni, és szeretne biztosra menni a sonka minőségét illetően, az a legjobb helyen jár. Ebben a cikkben öt helyet ajánlunk, ahol a minőségben biztos nem kell csalódni.

Top Receptek

Lipcsei krémes

A sógórnőmtől kértem a receptet még jó pár éve, azóta én ezt a sütit nem találtam sehol, de lehet más névvel szerepel, mert a neve megtévesztő lehet, mert az ember először ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!