Padlizsándzsem
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
926
Kalória
2.1g
Fehérje
238.2g
Szénhidrátok
0.4g
Zsír
356.4g
Víz
-
Koleszterin
6.4g
Rost
232.3g
Cukor
- 0% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
926
kcal
- 0% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
3706
kcal
- 0% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.2 g
-
Cukor 232 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 356.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
926
kcal
- 0% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 508.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 952.9 g
-
Cukor 929 mg
-
Élelmi rost 26 mg
Víz
-
Összesen 1425.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 314 micro
Összesen
3706
kcal
- 0% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
152
kcal
Elkészítés
- Hideg vízben alaposan mossuk meg a hámozott padlizsánt. (A padlizsán lehet egyben is, de fel is darabolhatjuk.)
- A cukorból és vízből folyamatos kevergetés mellett főzzünk cukorszirupot.
- Mérsékeljük a hőt, majd adjuk hozzá a szárazra törölt padlizsánokat és a citrom levét. Folytassuk a főzést, amíg a cukorszirup be nem sűrűsödik és a padlizsán színe szép barnára nem vált.
- Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd tegyük befőttes üvegbe és zárjuk le.
- 2-3 nap után a padlizsánjam már fogyasztható is.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 30 perc
Török eredetű dzsemkülönlegesség.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!