Őszibaracklekvár helena konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
helena26
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g őszibarack187 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
4g citromlé1 kcal
Összesen
769
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g őszibarack374 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
8g citromlé2 kcal
Összesen
1537
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
76.5g őszibarack29 kcal
-
22.9g cukor89 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
Összesen
118
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196 g
-
Cukor 190 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 430.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 778 micro
-
β-crypt 322 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 437 micro
Összesen
769
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 392.1 g
-
Cukor 380 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 860.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1555 micro
-
β-crypt 644 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 875 micro
Összesen
1537
kcal
- 1% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 26.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
-
1 kg őszibarack
-
1 ek citromlé
Elkészítés
- Az őszibarackot megmossuk és meghámozzuk, kimagozzuk, hozzáadjuk a citromlevet.
- Lábasban feltesszük párolni, kicsit kihűtve turmixoljuk, hozzáadjuk a cukrot,a cukor mennyisége a gyümölcs édességétől függ,ha édesebb,akkor kevesebbet tegyünk bele,majd újra főzni kezdjük, hogy megfelelő állagú legyen.
- Forrón sterilizált pohárba öntjük, lezárjuk és száraz dunsztba tesszük.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5586
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
helena26
458 recept
Annyira meleg van, hogy a gyümölcsöt nem győzzük enni és túlérik az asztalunkon. Sajnálom, hogy tönkremenjen, ezért szinte darabonként tisztítom és összegyűjtve egy pohárra befőzöm lekvárnak. Ugyanígy tettem el szilvalekvárt is. A gyümölcsöt, ahogy megtisztítjuk azonnal becukrozhatjuk, turmixolhatjuk cukorral is.