Őszibarackbefőtt
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Klári
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1250g őszibarack468 kcal
-
750g víz0 kcal
-
225g cukor871 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
1341
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
5000g őszibarack1872 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
900g cukor3483 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
5364
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
55.9g őszibarack21 kcal
-
33.6g víz0 kcal
-
10.1g cukor39 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
60
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 496.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 241 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 340.1 g
-
Cukor 325 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1825 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1944 micro
-
β-crypt 804 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1094 micro
Összesen
1341
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.8 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1984.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 389 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 464 mg
-
Foszfor 963 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1360.5 g
-
Cukor 1302 mg
-
Élelmi rost 72 mg
VÍZ
-
Összesen 7299.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 768 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 332 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 295 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7776 micro
-
β-crypt 3218 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4374 micro
Összesen
5364
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
60
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A barackokat meghámozzuk, félbevágjuk és leválasztjuk a magjáról, majd citomos vízbe áztatjuk pár percre.
- A citromos vízből kiszedve és lecsurgatvabarackokat szétosztjuk az üvegekbe (jó szorosan) és még a maradék citromos levet is kicsöpögtetjük az üvegekből.
- Avizet a cukorral együtt felforraljuk, majd még melegen ráöntjük az üvegekbe tett barackokra (az üvegek teljesen legyenek tele).
- Egy késhegynyi szalicilt teszünk a víz tetejére, celofánnal lefedjük,legumizzuk és rátekerjük a fedőket.
- Dunsztolás: egy nagy lábasban előmelegítünk vizet, beletesszük az üvegeket, ezt egy konyharuhával lefedjük és addig melegítjük, míg az üvegekben el nem kezd gyöngyözni a cukros víz.
- Az üvegeket 12 órán kersztül a vízes dunsztban, a lábasban kell hagyni, míg teljesen ki nem hűl.
- Száraz, hűvös, sötét helyen tároljuk.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 327
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 409689
- Feltöltés dátuma: 2008. július 21.
Ajánló
Jól lehűtve a legfinomabb!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Klári
74 recept
Egész augusztus végéig tart a barack befőzőszezon, gondoltam hasznos lehet, ha megosztom, én hogyan készítem a barackbefőttet. Ebből az adagból körülbelül 7 üveg befőtt készül, természetesen érdemes többet készíteni, mert elég hamar elfogy:)