r
Nosalty Logó

Őszi körtés-csokoládés süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Saza
Őszi körtés-csokoládés süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3951 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 659 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    201.9 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2249.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1151 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.4 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    1012 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1458 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1610 micro
Összesen 3951 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180ºCra. A csokoládét alacsony lángon vagy mikróban megolvasztjuk, majd meleg helyen tartjuk. A puha vajat elektromos habverővel krémesre kavarjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és addig verjük, míg habos és halványsárga lesz. Ezután egyenként hozzákeverjük a 6 tojássárgáját, a fahéjat, sót és az olvasztott csokoládét.
  2. Egy másik tálban a 2 tojásfehérjét felverjük, majd kanalanként, a liszttel együtt hozzákeverjük a csokis masszához. Egy 20x20 cm-es sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
  3. A körtét meghámozzuk, elfelezzük, magházat kivágjuk, és a lapos oldalával lefelé, a massza tetejére helyezzük, és finoman belenyomjuk, hogy egy kicsit belesüppedjen a masszába.
  4. Kb. 35-40 percig sütjük. 35 perc után fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy átsült-e már. Miután megsült, a sütőpapír segítségével kiemeljük a tepsiből, és egy rácson teljesen kihűtjük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5191
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 18.

Ajánló

A körtét apró darabokra is szeletelhetjük, és belekeverhetjük a csokis masszába.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha ősz, akkor körte. És mi lenne jobb párosítás, mint körte és csokoládé?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...