r
Nosalty Logó

Omlós tepsis csülök

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kornél
Omlós tepsis csülök
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1077
Kalória
71.8g
Fehérje
1.6g
Szénhidrátok
84.8g
Zsír
244g
Víz
280.8g
Koleszterin
632.5mg
Rost
16mg
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1077 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 6462 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4481.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    3533 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    244 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1077 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    430.8 g

Zsír

  • Összesen
    508.8 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    222 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    1685 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    26889.3 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    4430 mg
  • Nátrium
    21196 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    1464.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    687 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    124 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 6462 kcal
  • 18% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

  1. Készítsük elő a csülköket. Amennyiben szükséges, bőréről távolítsuk el a maradék sörtéket, esetleges szennyeződéseket. Ha ezzel megvagyunk, egy éles kés segítségével hosszanti irányban, a csont mentén vágjuk félbe a csülköket. Ízesítsük sóval, borssal és köménymaggal, de csak a húsos felületeket, a bőrét ne. Legjobb, ha ezt követően egy éjszakára a hűtőben pihentetjük, de egy órát legalább hagyjuk állni.
  2. Egy megfelelő méretű sütőtepsibe tegyük bele a zsírt. Egy keveset külön gyorsforraló edényben melegítsünk fel, erre a sütés megkezdésekor lesz szükségünk.
  3. A csülköket tegyük a húsos résszel lefelé a zsírba, majd bőrüket locsoljuk meg a langyos, olvasztott zsírral. 160°C fokra előmelegített sütőben süssük 3-3 és fél órán keresztül. 30 percenként locsoljuk meg a bőrét saját zsírjával.
  4. Az utolsó 15 percben növeljük a sütési hőfokot 200°C fokra, hogy a bőre ropogós és megfelelő színű legyen.
  5. Mielőtt megvágjuk a húst, pihentessük vágódeszkán legalább 15 percet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 200 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x5

A sertéscsülök sokféle módon elkészíthető. Azok közé a húsféleségekhez tartozik, amelyek sütve és főzve egyaránt ízletesek. Sütésére vonatkozóan több "tuti tipp" is létezik, én most egy olyan módszert mutatok be receptemben, amely nagyon kényelmes a munka szempontjából, és nagyon ízletes az elkészült étel szempontjából.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!