Omlós tepsis csülök
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
500g sertéscsülök695 kcal
-
8g só0 kcal
-
3g fekete bors6 kcal
-
3g köménymag0 kcal
-
167g mangalica zsír376 kcal
Összesen
1077
kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
3000g sertéscsülök4169 kcal
-
50g só0 kcal
-
15g fekete bors38 kcal
-
20g köménymag0 kcal
-
1000g mangalica zsír2255 kcal
Összesen
6462
kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
73.4g sertéscsülök102 kcal
-
1.2g só0 kcal
-
0.4g fekete bors1 kcal
-
0.5g köménymag0 kcal
-
24.5g mangalica zsír55 kcal
Összesen
158
kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.8 g
Zsír
-
Összesen 84.8 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 281 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4481.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 738 mg
-
Nátrium 3533 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 244 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 267 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
1077
kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 430.8 g
Zsír
-
Összesen 508.8 g
-
Telített zsírsav 183 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 222 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 80 g
-
Koleszterin 1685 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 26889.3 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 422 mg
-
Kálcium 338 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 437 mg
-
Foszfor 4430 mg
-
Nátrium 21196 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1464.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 687 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 124 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 1599 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
6462
kcal
- 18% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 658.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 519 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
-
50 g só
-
20 g köménymag
-
1000 g mangalica zsír
Elkészítés
- Készítsük elő a csülköket. Amennyiben szükséges, bőréről távolítsuk el a maradék sörtéket, esetleges szennyeződéseket. Ha ezzel megvagyunk, egy éles kés segítségével hosszanti irányban, a csont mentén vágjuk félbe a csülköket. Ízesítsük sóval, borssal és köménymaggal, de csak a húsos felületeket, a bőrét ne. Legjobb, ha ezt követően egy éjszakára a hűtőben pihentetjük, de egy órát legalább hagyjuk állni.
- Egy megfelelő méretű sütőtepsibe tegyük bele a zsírt. Egy keveset külön gyorsforraló edényben melegítsünk fel, erre a sütés megkezdésekor lesz szükségünk.
- A csülköket tegyük a húsos résszel lefelé a zsírba, majd bőrüket locsoljuk meg a langyos, olvasztott zsírral. 160°C fokra előmelegített sütőben süssük 3-3 és fél órán keresztül. 30 percenként locsoljuk meg a bőrét saját zsírjával.
- Az utolsó 15 percben növeljük a sütési hőfokot 200°C fokra, hogy a bőre ropogós és megfelelő színű legyen.
- Mielőtt megvágjuk a húst, pihentessük vágódeszkán legalább 15 percet.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x5
- Sütés ideje: 200 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 40
- 7 napos nézettség: 281
- Össznézettség: 112351
- Feltöltés dátuma: 2017. május 11.
Ajánló
Az elkészült csülök fogyasztható hidegen és melegen egyaránt. Ha melegen tálaljuk, kínáljunk mellé vele sült burgonyát és párolt pezsgős káposztát, vagy házi savanyúságot. Hidegen történő fogyasztásakor legjobb friss zöldségekkel, sajtokkal együtt feltálalni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
A sertéscsülök sokféle módon elkészíthető. Azok közé a húsféleségekhez tartozik, amelyek sütve és főzve egyaránt ízletesek. Sütésére vonatkozóan több "tuti tipp" is létezik, én most egy olyan módszert mutatok be receptemben, amely nagyon kényelmes a munka szempontjából, és nagyon ízletes az elkészült étel szempontjából.