r
Nosalty Logó

Olívás-parmezános rudacska

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Szimran
Olívás-parmezános rudacska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 557 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1671 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1760.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    974 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    879 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1170 micro
Összesen 557 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    109.6 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5282.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    1405 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    820 mg
  • Nátrium
    2921 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2637 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3511 micro
Összesen 1671 kcal
  • 12% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    845.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a parmezánnal, az apróra vágott fekete olajbogyóval, majd a finomra vágott petrezselyemmel.
  2. Félbehajtjuk, és kb. 15 cm-es 1 cm vastag csíkokra vágjuk. Megcsavarjuk őket, megkenjük a maradék tojással, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokon 10 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1276
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olívás-parmezános rudacska
Szimran 144 recept

Nagyon egyszerű és mutatós, érdemes kipróbálni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...