r
Nosalty Logó

Olaszos cukkinileves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Olaszos cukkinileves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 615 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 30 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1207.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    906 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    944 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    3221 micro
Összesen 153 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4828.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    3624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1851.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    778 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    3775 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    12883 micro
Összesen 615 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    253 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 30 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és felszeleteljük. A cukkinit héjastól lereszeljük.
  2. Egy fazékban felolvasztunk kevéske vajat (margarin is megfelel), és azon üvegesre dinszteljük a hagymát. Ezután beletesszük a reszelt cukkinit, és így sütjük tovább. A paradicsomokat pár percre forró vízbe tesszük, lehúzzuk a héját, és belevágjuk a fazékba.
  3. Jól összefőzzük. Ezután felengedjük kb. 3 dl vízzel. Belemorzsoljuk a leveskockát, és puhulásig főzzük.
  4. Ha megpuhult, kézi mixerrel jól összekeverjük, és ízlésünknek megfelelő mennyiségű vizet öntünk még hozzá.
  5. Forrás közben beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  6. Amíg a leves készre forr, kevés vajon aranybarnára pirítjuk a zsemlekockákat.
  7. A meleg levest tányérokba merjük, beletesszük a pirított zsemlekockákat, és sajttal megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4375
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 14.

Ajánló

A levest érdemes olyan nagyméretű cukkiniből készíteni, amely már másféle felhasználásra nem felel meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olaszos cukkinileves
Lizinka_ 607 recept

Kellemesen "olaszos" ízéért szereti a család.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...