Nyúlhús zacskóban sütve
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Csóti Heni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
375g nyúlhús510 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
698
kcal
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1500g nyúlhús2040 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
2791
kcal
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
94g nyúlhús128 kcal
-
5.3g olívaolaj47 kcal
-
0g fűszersó0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
175
kcal
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.2 g
Zsír
-
Összesen 42.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1174.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 799 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 273.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
698
kcal
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 300.8 g
Zsír
-
Összesen 168.3 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 855 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4698.2 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 356 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 3195 mg
-
Nátrium 617 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1092.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 107 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 109 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2791
kcal
- 19% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A nyúlhúst feldaraboljuk apróbb darabokra, hogy könnyebben átsüljön.
- Elkészítjük a páclevet és beleforgatjuk a nyúlhúst, majd eltesszük a hűtőbe. Ezt előző nap készítjük elő.
- Másnap sütőzacskóba helyezzük a bepácolt húst és lezárjuk cérnával a zacskót, a tetejét pár helyen megbökdössük fogvájóval. Tepsibe helyezzük a zacskót.
- Előmelegített sütőben sütjük kb. 60-70 percig és levágjuk a zacskót róla, majd pirítjuk még pár percig a húst a saját levében. Sütőtől függő, hogy megpuhult-e a hús, de másfél óra elég azért általában neki, ha kis darabokra van összevágva, minden testrésze legalább két-három részbe. (Én salátával tálaltam magamnak, a családnak petrezselymes burgonyával.)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 42303
- Feltöltés dátuma: 2011. december 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csóti Heni
61 recept
Ismerőseink szoktak vágni nyulat, vettünk tőlük, így házi nyusziból készíthettem ezt az ételt.