Nyers, vegán, gluténmentes, ropogós káposztás kréker
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
40 °C
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
104
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
623
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 545.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 273 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 526 micro
Összesen
104
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 42.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3274 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 386 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 446 mg
-
Foszfor 758 mg
-
Nátrium 1640 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 373.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 222 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 235 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 92 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3158 micro
Összesen
623
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 570.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 550 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A káposztát gyorsan lereszeljük. (Elektromosan, és mivel az én gépem nem tökéletes, hagy benne nagyobb darabokat is. De én nem bántam.)
- Ugyanezt tesszük a cukkinivel is. Majd összekeverjük őket, és megsózzuk. Hagyjuk levet ereszteni, és ázzanak is benne. (Gondoltam, az mind jó, ami benne van, maradhat.)
- Megőröljük, félig csak, a lenmagot. Hozzákeverjük a leves zöldségekhez. (Így, külön írva.) Nem nyomkodjuk ki, maradjanak csak az enzimek!
- Bele só, bors, ízlés szerint (jajj, de utáltam anyukám "ízlés szerint" instrukcióját!) szóval kóstolgassunk:) Ugyanez a római vagy nem római köménnyel is. Szerintem ez utóbbiakból mehet bele bátran egyébként. Én rómaival próbáltam, mert a család nem szereti az egyszerűbbet. Aztán jól össze kell keverni, és kész is vagyunk a mocskos munkával.
- Aszalás! Hurrá! Dolgozhat a masina! Vagy légkeverésesben vagy anélküliben lehet szárítani. Amikor belesimítjuk a tálcába (figyelem, tapadásmentes lap vagy sütőpapír!), én egy lapocskával szeleteket is képezek, hogy amikor kész, csak törni kelljen a "perforáció" mentén. Aszalás 40 C fokon, kb. 12-18 óra. Függően attól, hogy milyen vastagra terítettük.
- Sütés hőfoka: 40 °C
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2187
- Feltöltés dátuma: 2017. február 22.
Ajánló
Bárkinek, aki szereti. Nincs intenzív káposzta íze, ez kiszárad belőle, se cukkini, már amennyire egy cukkini tud intenzív lenni. Viszont nagyon könnyű, finom, ropogós sós, és egészséges. Kár, hogy a gyerekeim már messziről kiszagolják az egyébként szagmentessé vált káposztát belőle. Uzsonnára, vagy ropogtatni kalcium-propionátos csipsz helyett.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A férjem egy fél fej bio káposztával állított haza. Ha bio cucc romlik meg nálunk, az válóok. Mivel már barnult, inkább csináltam vele valamit. És a káposztás ropogtatni való amúgy is rajta volt a bakancslistámon:). Az (új) aszalóm is dolgozni vágyott. Így a kecske is meg a káposzta is...