Nigiri – tonhalas és lazacos
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű
180
Kalória
9g
Fehérje
30.9g
Szénhidrátok
1.6g
Zsír
81.8g
Víz
12.6g
Koleszterin
1.1g
Rost
1.2g
Cukor
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
180
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
720
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 81.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 99 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
180
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 708.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 452 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 327.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 414 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 350 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 414 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
720
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 65.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
144
kcal
Elkészítés
A rizshez
- A rizst háromszor bő vízben átmossuk, majd rizsfőző edényben, forrástól számítva 10 percig főzzük fedő alatt, alacsony lángon. Ezután lekapcsoljuk alatta a lángot, és további 10 percig hagyjuk fedő alatt párolódni. Közben nem kevergetjük.
A halhoz és a tálaláshoz
- Közben egy kis tálkában elkeverünk kis vizet, cukrot, sót és rizsecetet, az itt található mennyiségek ehhez a rizsadaghoz elegendőek körülbelül, ha több rizst főzünk, ebben az arányban bővítsük a hozzávalókat.
A nigirihez
- A halakat pedig vékonyan, kb. 2 mm-es csíkokra vágjuk.
- Pihentetés után kiszedjük a rizst egy tálba, ha leragadt valahol, azt ne használjuk, csak a felső, szemes részt.
- Fakanállal kanalanként adagoljuk hozzá az ecetes keveréket, nem feltétlenül kell az egész, és lehet az is hogy több kell hozzá. A lényeg, hogy ne legyen folyós, csak annyira nedvesítsük a rizst, hogy jó ragacsos állagot vegyen fel, közben keverjük-keverjük.
- Ebből duci evőkanálnyi adagokat szedünk ki, ezeket csónak alakúra formázzuk ujjaink segítségével. Rájuk helyezünk egy-egy szelet friss halat, majd két-három ujjal ügyesen rányomjuk, hogy a rizs és a hal között egy csepp levegő se maradjon, de közben a formáját megtartsa.
- A nigiriket egy kínálótálra helyezzük.
- A díszítéshez szórhatunk egy kevés fekete szezámmagot a nigirkre, a tálaláshoz pedig sushigyömbért, wasabit és savanyított daikont, vagyis japán retket tehetünk a kínálótálra, mellé pedig szójaszószt kínáljunk. Jó étvágyat hozzá!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
Ez a legegyszerűbben elkészíthető sushi-féleség, aki szereti a nyers halas finomságokat, ez a kedvence.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!