r
Nosalty Logó

New york-i sajttorta nereid konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
New york-i sajttorta nereid konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 597 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 7175 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 597 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125 g

Zsír

  • Összesen
    414.1 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2961.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    1815 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    713.5 g
  • Cukor
    391 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1433 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 7175 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Készítsük elő a kapcsos tortaformánkat úgy, hogy abba ne szivárogjon víz a vízfürdős sütés során. Alufóliával takarjuk be a forma alját, fokozottan ügyelve arra, hogy közben ne sérüljön meg. 3-4 réteg mehet, akár egy vastagabb alufólia gyűrűvel is bebiztosíthatjuk. Ha van egy bevált praktikánk, használjuk azt.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, a rácsot a sütő alsó harmadába helyezve. Közben aprítsuk fel a kekszet, hogy finom morzsát kapjunk belőle. Az így kapott morzsát tegyük egy nagyobb tálba, a sót, cukrot és az olvasztott vajat adjuk hozzá. Tiszta kezünkkel dolgozzuk össze (nem lesz tocsogós, és pont annyira fog tapadni, amennyire kell, amikor összenyomjuk a kezünkkel, illetve amikor a forma aljába rakjuk. És igen, sokkal több kekszmorzsánk lesz mint szükséges. Ez nem baj. A sütés vagy formából kiszedés után keletkezett hibákat a maradék morzsával tudjuk korrigálni.)
  3. A morzsa nagy részét hintsük a formába, vegyük figyelembe mennyire akarjuk, hogy vastag legyen. Kézzel vagy egy lapos aljú pohárral nyomkodjuk le, egyengessük el, hogy szép sima felületet kapjunk. 10 percre sütőbe rakjuk, utána pedig onnan kivéve hagyjuk hűlni.
  4. Vegyük le a hőfokot 160°C-ra!
  5. Tegyük az 1 kiló szigorúan szobahőmérsékletű krémsajtot egy tálba, vágjuk darabokra. Kézi mixer közepes fokozatán keverjük sima masszává (lehetőleg ne a habverő villát használjuk, hanem a lapátszerű változatot). Adjuk hozzá a cukrot, keverjük tovább 4 percig. Utána jön a só és a vanília, minden hozzáadás után keverünk. A tojásokat egyenként törjük bele, minden tojás után egyneműsítve a krémet. Végül tegyük bele a tejfölt és a habtejszínt, szintén egy alapos keveréssel zárva minden mozzanatot.
  6. Helyezzük a befóliázott tortaformánkat egy nagy, magas falú tepsibe. Közben tegyünk fel forrni némi vizet (1-2 l) a vízfürdőhöz. Öntsük a krémsajtos masszát a kekszmorzsa alapra, tetejét pedig simítsuk el egy spatulával, ha szükséges. Tegyük be tepsistől a sütőbe (a rács még mindig alul van), majd óvatosan öntsük fel a tepsit meleg vízzel úgy, hogy az kb a forma feléig ér. Imádkozzunk, hogy a víz ne szivárogjon be az esetleges mikroréseken. Süssük 160°C-on 1,5 óráig. (Az elpárolgott vizet pótolni kell, illetve akkor van kész, ha már csak a közepe remeg egy kissé. Nem baj az sem, ha korábban ítéljük késznek, a hűtés során még szépen tud szilárdulni. És különben is, ez egy sajttorta, és úgyis finom lesz!)
  7. Kapcsoljuk le a sütőt, és csak résnyire nyissuk ki a sütőajtót, így hűtve a tortát kb. 1 óráig. Ez a kíméletes hűtési módszer megakadályozza, hogy megrepedjen a torta teteje.
  8. Fedjük le fóliával úgy, hogy az ne érintkezzen a tortával. Tartsuk hűtőben legalább 4 órán keresztül, de jobb, ha csak másnap kerül elő az asztalra.:)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12945
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 13.

Ajánló

Mellé készíthetünk tejfölös-cukros-vaníliás öntetet, karamell vagy csokiszószt vagy eper/málna öntetet. Ízlés és fantázia szab egyedül határt.:) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Idejét sem tudom, mikor ettem először sajttortát, de még mielőtt megkóstoltam volna, már akkor is csigázta a fantáziámat. Aztán mikor túlestem a sajttorta-keresztségen, elkönyveltem, hogy ez a világon az egyik legjobb dolog, és hogy ezt egyszer, alkalomadtán magam is elkészítem. Ez az alkalom most a tündéri, jelenleg 3 hetes unokaöcsém keresztelőjén jött el, miután szintén sajttorta rajongó sógorommal hetekkel előre lefixáltuk, hogy ez lesz a desszert a nagy napon. Nem mondom, hogy nem volt nyomás rajtam, hiszen azért mégis ez a legeslegelső tortám, és kimondottan kritikus társaság elé kellett ezt prezentálnom. Szerencsére megért minden fáradalmat, odafigyelést és stresszt, hiszen a tortából - figuratíve és szó szerint is - csak morzsa maradt 5 perc után. Sógorom pedig megjegyezte, hogy ezt most már kötelező lesz máskor is megsütni. Az pedig igazán sokat mond, hogy nem-kifejezetten-édesség-rajongó édesapám is evett belőle!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...