Narancsos kacsamell
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
462
Kalória
37g
Fehérje
6.8g
Szénhidrátok
28.2g
Zsír
198.2g
Víz
197g
Koleszterin
135mg
Rost
4g
Cukor
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
462
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
924
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 682.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 198.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
462
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.1 g
Zsír
-
Összesen 56.4 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 394 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1365.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 838 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 396.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 378 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 364 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 133 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
924
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 71.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
167
kcal
Elkészítés
- A kacsamellet befűszerezzük sóval, borssal és az ötfűszeres keverékkel. A bőrét átlósan beirdaljuk, de ügyeljünk, hogy a húsba ne vágjunk bele.
- Egy száraz serpenyőt közepes lángon hevíteni kezdünk, majd bőrös felével lefelé beletesszük a kacsamellet. Addig pirítjuk, amíg szép aranybarna nem lesz, közben a kisülő zsírral locsolgatjuk a húsos részt.
- Megfordítjuk, és a másik oldalát is közepes lángon megpirítjuk.
- 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük a kacsamell méretétől függően, és attól, hogy mennyire szeretnénk átsütni, 15-20 perc kell neki. (20 perc alatt teljesen átsül.)
- Ha kész, rácsra tesszük, és 10 percet pihentetjük, félidőben megforgatjuk, hogy a húsnedvek szépen eloszoljanak benne.
- Közben pedig a serpenyőben annyi zsírt hagyunk, hogy egy vékony réteget képezzen. Visszatesszük melegíteni, és felöntjük a brandyvel. Elkeverjük, és amint feloldotta a pörcöket, hozzáadjuk a narancslét. 2-3 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a vajat, és elkeverjük benne, majd addig főzzük tovább, amíg szép sűrű mártást nem kapunk.
- A pihentetett kacsamellet felszeleteljük, és a narancsos szósszal meglocsolva tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 20 perc
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
A kacsamell sütésétől sokáig féltem, hogy bonyolult és könnyű elrontani, de ez nem igaz! Csak egy-két dologra kell figyelnünk ahhoz, hogy isteni kacsamellet süssünk minden egyes alkalommal!
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!