r
Nosalty Logó

Narancsos kacsamell

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
Narancsos kacsamell
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

462
Kalória
37g
Fehérje
6.8g
Szénhidrátok
28.2g
Zsír
198.2g
Víz
197g
Koleszterin
135mg
Rost
4g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 924 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    198.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 462 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1365.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    396.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 924 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

  1. A kacsamellet befűszerezzük sóval, borssal és az ötfűszeres keverékkel. A bőrét átlósan beirdaljuk, de ügyeljünk, hogy a húsba ne vágjunk bele.
  2. Egy száraz serpenyőt közepes lángon hevíteni kezdünk, majd bőrös felével lefelé beletesszük a kacsamellet. Addig pirítjuk, amíg szép aranybarna nem lesz, közben a kisülő zsírral locsolgatjuk a húsos részt.
  3. Megfordítjuk, és a másik oldalát is közepes lángon megpirítjuk.
  4. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük a kacsamell méretétől függően, és attól, hogy mennyire szeretnénk átsütni, 15-20 perc kell neki. (20 perc alatt teljesen átsül.)
  5. Ha kész, rácsra tesszük, és 10 percet pihentetjük, félidőben megforgatjuk, hogy a húsnedvek szépen eloszoljanak benne.
  6. Közben pedig a serpenyőben annyi zsírt hagyunk, hogy egy vékony réteget képezzen. Visszatesszük melegíteni, és felöntjük a brandyvel. Elkeverjük, és amint feloldotta a pörcöket, hozzáadjuk a narancslét. 2-3 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a vajat, és elkeverjük benne, majd addig főzzük tovább, amíg szép sűrű mártást nem kapunk.
  7. A pihentetett kacsamellet felszeleteljük, és a narancsos szósszal meglocsolva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A kacsamell sütésétől sokáig féltem, hogy bonyolult és könnyű elrontani, de ez nem igaz! Csak egy-két dologra kell figyelnünk ahhoz, hogy isteni kacsamellet süssünk minden egyes alkalommal!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Currywurst

A németek világhírű currys kolbásza, a currywurst nem igényel különösebb bemutatást, Berlinben szinte minden sarkon árulják, de ma már a szupermarketek polcain is gyakran belefuthatunk. ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!