Narancsos-gyömbéres fűszersó házilag
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
- 0% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1g gyömbér1 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
13g himalája só0 kcal
Összesen
1
kcal
- 0% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
12g gyömbér10 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
150g himalája só0 kcal
Összesen
13
kcal
- 0% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
7.3g gyömbér6 kcal
-
1.8g narancshéj2 kcal
-
90.9g himalája só0 kcal
Összesen
8
kcal
- 0% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 100% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4849.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 0 mg
-
Nátrium 4845 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1
kcal
- 0% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 100% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 58194.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 5 mg
-
Nátrium 58139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
13
kcal
- 0% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 100% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 35269.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 35236 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 7.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
8
kcal
Hozzávalók
-
2 cm gyömbér
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
-
15 dkg himalája só
Elkészítés
- Használjunk bio narancsot, de ha nincs, akkor a nem bio narancsot áztassuk több órán keresztül sós vízben, majd jól súroljuk meg a héját. Ezután vékonyan hámozzuk meg, vigyázva, hogy a fehér részt ne vágjuk bele.
- A gyömbért is hámozzuk meg, majd szeleteljük fel.
- Rakjuk aprítógépbe a narancshéjat, gyömbért és a sót, majd jól zúzzuk össze az alapanyagokat.
- Akinek nincs aprítógépe, az késsel aprítsa össze a narancshéjat, gyömbért, és keverje össze sóval.
- 2-3 napra tegyük meleg helyre, radiátorra vagy akinek van, aszalógépbe.
- Ha jól kiszáradt a fűszersónk, akkor rakjuk egy helyes kis üvegbe, és használjuk fel szárnyas ételekhez, mint kacsa-, liba-, pulyka- és csirkesültek, halak, lazac fűszerezésére. Szeretem ázsiai ételekhez is felhasználni, valamint sült krumplihoz is.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2991
- Feltöltés dátuma: 2015. február 04.
Ajánló
Ajándéknak is kiváló, sokáig eláll, így ha jó előre elkészítjük, mindig van kéznél, és már ajándékozhatjuk is:-) Kár kidobni a szemétbe a narancshéjat, hiszen finom dolgokat készíthetünk vele...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Nihonka
340 recept
Aki szereti az egyedi ízeket, bátran kísérletezgethet házi fűszersók készítésével. Nagyon egyszerű, és csak a képzelet szab határt, hogy milyet készítünk... Nincs benne ízfokozó, tartósító és egyéb nem kívánatos adalékanyag.