Narancshéjas narancslekvár
- 0% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 82.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.6 g
-
Cukor 144 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 105.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 141 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
- 0% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 494 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 300 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 885.6 g
-
Cukor 867 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 633.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 388 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 518 micro
-
β-crypt 847 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 942 micro
- 0% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 27.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 6 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Elkészítés
- A narancsokat félbevágva kipréseljük, a magokat kiszűrjük a léből. A préselt narancshéjat durván összevágjuk, a narancsok levével együtt lábosba tesszük. Ha szükséges, annyi vizet teszünk hozzá, hogy ellepje.
- Felforraljuk, fedő alatt csendesen főzzük félórát. Hozzáadjuk a cukrot, és fedő nélkül lassan még 20 percig főzzük. Levesszük a tűzhelyről, kicsit hűlni hagyjuk, és botmixerrel homogénre aprítjuk.
- Visszatesszük a tűzhelyre, még rottyantunk egyet rajta, a még forró lekvárt fertőtlenített kis üvegekbe merjük, vízben kifőzött csavaros tetővel zárjuk. Fejre állítva bélelt dobozban dunsztoljuk.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 10797
- Feltöltés dátuma: 2017. április 14.
Ajánló
Ha valaki szereti az intenzív, kicsit kesernyés narancsízt, nyugodtan fogyassza reggelire vajas kenyérrel. De igazi erényeit süteményekben csillogtatja meg: vékony rétegben a nyers tésztára kenve megalapozza a mákos töltelék ízét a kalácsban, és remekül kiegészíti az étcsokoládés krémeket. Ha nincs bio narancsunk, akkor fém dörzsivel csiszoljuk át a bolti narancsot, és mossuk le mosószeres forró vízzel, aztán folytassuk a recept szerint.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
3 éve kaptunk egy narancsfát, mert kinőtte a helyét az előző gazdájánál, és mivel szúrós, mindig összekarcolta a tulaj unokáját. Átültettük, metszettük, pofás kis fa lett. De még az első kubai narancsok magjából nevelték a fát, a termése ízetlen. Mi legyen a bio naranccsal? Elkészítettem ízesítő lekvárnak, magában nem szeretem, de a gyümölcskenyérnek, vaníliás krémeknek és a süteményeknek isteni narancsos ízt ad.