r
Nosalty Logó

Narancshéjas narancslekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mikibácsi
Narancshéjas narancslekvár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 573 kcal
  • 0% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3439 kcal
  • 0% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 0% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.6 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    141 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 573 kcal
  • 0% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    885.6 g
  • Cukor
    867 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    388 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    847 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 3439 kcal
  • 0% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancsokat félbevágva kipréseljük, a magokat kiszűrjük a léből. A préselt narancshéjat durván összevágjuk, a narancsok levével együtt lábosba tesszük. Ha szükséges, annyi vizet teszünk hozzá, hogy ellepje.
  2. Felforraljuk, fedő alatt csendesen főzzük félórát. Hozzáadjuk a cukrot, és fedő nélkül lassan még 20 percig főzzük. Levesszük a tűzhelyről, kicsit hűlni hagyjuk, és botmixerrel homogénre aprítjuk.
  3. Visszatesszük a tűzhelyre, még rottyantunk egyet rajta, a még forró lekvárt fertőtlenített kis üvegekbe merjük, vízben kifőzött csavaros tetővel zárjuk. Fejre állítva bélelt dobozban dunsztoljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10808
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 14.

Ajánló

Ha valaki szereti az intenzív, kicsit kesernyés narancsízt, nyugodtan fogyassza reggelire vajas kenyérrel. De igazi erényeit süteményekben csillogtatja meg: vékony rétegben a nyers tésztára kenve megalapozza a mákos töltelék ízét a kalácsban, és remekül kiegészíti az étcsokoládés krémeket. Ha nincs bio narancsunk, akkor fém dörzsivel csiszoljuk át a bolti narancsot, és mossuk le mosószeres forró vízzel, aztán folytassuk a recept szerint. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancshéjas narancslekvár
Mikibácsi 42 recept

3 éve kaptunk egy narancsfát, mert kinőtte a helyét az előző gazdájánál, és mivel szúrós, mindig összekarcolta a tulaj unokáját. Átültettük, metszettük, pofás kis fa lett. De még az első kubai narancsok magjából nevelték a fát, a termése ízetlen. Mi legyen a bio naranccsal? Elkészítettem ízesítő lekvárnak, magában nem szeretem, de a gyümölcskenyérnek, vaníliás krémeknek és a süteményeknek isteni narancsos ízt ad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...