r
Nosalty Logó

Mozzarellával és tejföllel sütött lecsós köles

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mozzarellával és tejföllel sütött lecsós köles
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 742 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1484 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1308.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 742 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2617.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    698 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1057 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1484 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kölest jól megmossuk és kb. másfélszeres vízben, ízlés szerinti sózással, feltesszük főni. Amikor felforr, kis lángon főzzük tovább, amíg az összes vizet be nem szívja. Ezután félrehúzzuk, és még pár percig a fedő alatt hagyjuk.
  2. Egy kicsi tepsi, vagy sütőforma (25cm X 20cm) aljáraleterítjük a megfőtt kölest. (Aki több személyre főz, használjon nagyobb tepsit).
  3. A felmelegített lecsót rásimítjuk a kölesrétegre.
  4. A tejfölt egyenletesen szétsimítjuk a tetején.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  6. A felkarikázott mozzarella sajttal egyenletesen befedjük, és szép aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 450
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 69673
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A maradék lecsó egy újszerű felhasználása. Eredetileg el sem tudtam képzelni, hogy ilyen finom ízkombináció jön ki ezekből az egyszerű alapanyagokból. Még Kukori is megnyalja utána a csőrét, így lecsószezonban gyakran örvendeztetem meg vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...