r
Nosalty Logó

Moelleux aux chocolat

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Moelleux aux chocolat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1017 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 414 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 339 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 1017 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 414 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gőzfürdőben megolvasztjuk a csokit a vajjal.
  2. A tojást és a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük lassan, óvatosan a felolvadt csokit.
  3. Beleszitáljuk a lisztet, és elkeverjük a tojásos masszával.
  4. 2-4 kerámia szufléformát kikenünk vajjal, meghintjük egy kis kakaóval, és belekanalazzuk a tésztát.
  5. 200°C-ra előmelegített sütőbe helyezzük, majd levesszük a hőfokot 170°C-ra, kb. 6 percig sütjük. Többször nézzünk rá, akkor jó, ha a közepe még lágy, de a széle már szilárd.
  6. A sütőből kivéve tányérra borítjuk, pár másodpercig várunk, majd leemeljük róla a formát. Ha jól dolgoztunk, egybemarad a sütink. Magában is isteni, de tálalhatjuk fagyival, tejszínhabbal vagy gyümölcspürével.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12446
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 22.

Ajánló

Hogy még folyósabb legyen a közepe, mikor már a formába kanalaztam, szoktam belenyomkodni a közepébe egy pár darabka apróra tört csokit (néha narancsosat). Nehéz megállapítani, hogy mikor jó. Amikor a képet készítettem, az volt az első alkalom, hogy tökéletesre sikerült. Ha hamar vesszük ki, szétfolyik a tányéron, ha későn, sima piskóta lesz... gyakorlat teszi a mestert. De a lényeg, hogy inkább előbb vegyük ki, mert szétfolyva is finom, de ha túlsül, semmi extra... a gyümölcspéphez én fagyasztott málnát szoktam összeturmixolni egy kanál mézzel, nagyon jól kompenzál a meleg édes desszerthez a hideg savanykás kása.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám Franciaországból hazajőve mesélte, hogy evett "möleöt", és hogy mennyire isteni, muszáj megtalálni, hogy hogyan csinálják. Persze fogalmunk sem volt róla, hogy miről beszél. Nagy nehezen megtaláltuk a desszertet a google segítségével. Kiderült, hogy a neve moleux, más néven lávatorta. Azóta rengetegszer csináltam, imádjuk. Ez a desszert mindenkit levesz a lábáról!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...