r
Nosalty Logó

Miniatűr diós kosárkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Miniatűr diós kosárkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Összesen 469 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Összesen 2804 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 38% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Összesen 476 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 469 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    204.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1458.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.3 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    961 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    943 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 2804 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 476 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 C fokra légkeveréses módon.
  2. Morzsoljuk el a vajat a liszttel, adjuk hozzá a krémsajtot, majd gyúrjuk egyneművé a tésztánkat. Amint összeállt a tészta és már nem ragad, osszuk el 24 egyenlő részre, formázzunk kis golyókat belőle.
  3. Vegyünk elő egy 35x24 cm nagyságú miniatűr kosárka/“muffin” formát. A mélyedések 4x2 cm nagyságúak. Helyezzük a tésztagolyókat a mélyedésekbe, és oszlassuk el az ujjainkkal kosárkákat képezve. Ügyeljünk, hogy a mélyedések oldalait teljesen fedje a tészta.
  4. A töltelékhez teljesen egyszerűen keverjük össze mindenik hozzávalót, majd töltsük meg a kosárkákat vele.
  5. Tegyük az előmelegített sütőbe 20 percre, amíg szép aranybarnára sül.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4044
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 04.

Ajánló

Semmiképp se hagyjuk ki/helyettesítsük a krémsajtot, attól lesz mennyei, kellően ropogós és ugyanakkor omlós a kosárkánk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Miniatűr diós kosárkák
Csutak Enikő 82 recept

Dianetől, édesanyámnak egy nagyon kedves amerikai szakács-barátnőjétől kaptam ezt a receptet. Nagyon sokszor elkészítettem már, kiváló kávékísérőként, de önmagában is nagyon hamar elkel. Nem lesz szükség vagy esély hermetikusan záró dobozba elpakolni.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...