r
Nosalty Logó

Mezzemaniche tészta juhsajttal, borssal és fave babkrémmel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Olasz Gasztronómiai Világhét
Mezzemaniche tészta juhsajttal, borssal és fave babkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 21% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 829 kcal
  • 21% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 829 kcal
  • 21% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 21% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2355.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    720 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 829 kcal
  • 21% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2355.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    720 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 829 kcal
  • 21% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1070.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 377 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzünk meg 100 g mezzemaniche tésztát egy liter vízben, 7 g durva szemű tengeri sóval.
  2. Közben pirítsuk meg a 10 g frissen őrölt fekete borsot 10 g vajon. Adjuk hozzá az “al dente” állagúra főzött tésztát, és hintsük meg 50 g reszelt juhsajttal, és adjunk hozzá 3 kanál főzővizet.
  3. Natúr fave babkrémmel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 934
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mezzemaniche tészta juhsajttal, borssal és fave babkrémmel
Olasz Gasztronómiai Világhét 14 recept

Az Olasz Gasztrohét keretében Graziano Cattaneo a Krizia étterem séfje készítette ezt az ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...